Zmajevi šire krila ka jugu

26/02/2023VESTI

Fudbaleri Voždovca u utorak od 18 časova sastaju se sa Radnikom u Surdulici, u okviru 24. kola Super lige Srbije.

Beogradski tim je sedmi na tabeli sa 35 bodova, dok su Surduličani poslednji sa 13 bodova na svom kontu.

Oba tima su u prošlom kolu odigrala nerešeno, Zmajevi na Krovu protiv lučanske Mladosti, a Radnik u gostima protiv Vojvodine.

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Nikola Puača, izneo je svoja očekivanja pred ovaj duel i naglasio da plasman na tabeli može da zavara, jer se radi o dobrom protivniku.

„Očekuje nas zahtevna utakmica kao i svaka u elitnom rangu. U Radniku su napravljene promene tokom zimske pauze, evidentno je da se vidi pomak, kako na terenu tako i po rezultatima. Posle svega toga, stanje na tabeli nije realna slika i ono što oni zaslužuju u ovom periodu“, počeo je strateg Voždovca i nastavio:

„Poštujemo ih kao i svaku drugu ekipu, svesni smo njihovih mana i vrlina i trudićemo se da njihove kvalitete neutrališemo, a nedostatke iskoristimo kako bismo ih ugrozili. Naše ambicije su iste u svakom meču, bez obzira na rivala, gde se igra, tako će biti i ovoga puta.“

U ovom periodu došlo je do pogoršanja vremenskih prilika, što u velikoj meri može da utiče na stanje terena u Surdulici.

„Uslovi za igru u velikoj meri utiču na sam naš model igre i veoma nam je važan kvalitet podloge na kojoj igramo, ali to ne sme da nam bude nikakav izgovor, jer su uslovi isti za oba tima. Moramo biti spremni na adaptaciju u svakom segmentu tokom čitavog susreta. Zbog svega toga očekujem dinamičnu, borbenu utakmicu, i oni i mi smo željni pobede u ovom trenutku, tako da postoje svi preduslovi da odigramo zanimljivu utakmicu“, izjavio je šef struke kluba iz Braće Jerković.

U taboru Zmajeva postoje određeni kadrovski problemi, međutim, gospodin Puača ističe da će uprkos tome na teren u Surdulici izaći tim kadar da napravi dobar rezultat.

„Bićemo spremi bez obzira na određene kadrovske poteškoće usled zdravstvenih problema kod nekoliko igrača. Imamo dovoljan fond kvalitetnih fudbalera  da možemo da izvedemo sastav koji je u stanju da ostvari dobar rezultat“, zaključio je trener Voždovca.

Direktan televizijski prenos obezbeđen je na kanalima TV Arena sport.

Ostavite komentar