ЗМАЈЕВИ ПРИВЕЛИ КРАЈУ ПРИПРЕМЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ, НАСТАВЉАЈУ РАД У БЕОГРАДУ

17/07/2020ВЕСТИ

Фудбалери Вождовца данас су након 12 дана завршили летње припреме у Врњачкој Бањи. Змајеви су данас одрадили јутарњи тренинг, уједно и последњи у овој фази припрема и кренули пут Београда.

Оно што је најбитније јесте да нико у експедицији ФК Вождовац није имао проблема са Коронавирусом и да је комплетна екипа у сјајном здравственом стању започела и завршила боравак у овом популарном бањском одмаралишту.

Током боравка у Врњачкој Бањи одиграна су и два контролна меча и то оба против тимова који ће се такмичити у Првој лиги Србије, Слоге из Краљева и Радничког из Крагујевца. У дуелу против Слоге Змајеви су били бољи резултатом 1:0, док су у мечу против Радничког одиграли нерешено без голова.

Трећи меч је требао бити одигран данас, планирано је да у повратку ка Београду Змајеви гостују у Чачку где би одиграли меч са екипом Борца, али меч је отказан.

Шеф стручног штаба ФК Вождовац Јован Дамјановић истиче да је задовољан урађеним и подвукао да екипа има још простора да напредује.

– Могу да констатујем да сам задовољан урађеним. Услови су били на високом нивоу, хвала особљу хотела „Соларис“ што нас је примило великодушно и било нам на услузи у сваком моменту. Момци су показали да су заиста озбиљна група фудбалера, да су велики професионалци и имали су прави однос према раду у последње две недеље. Такође морам да споменем и понашање ван терена, које је било достојно грба и репутације нашег клуба. Одиграли смо две утакмице са квалитетним и мотивисаним противницима, изгледали смо добро на терену. Има наравно још доста посла којег треба урадити, али генерално морам бити задовољан. Жао ми је што је отказана данашња провера против екипе Борца, али надам се да ћемо у Београду имати још добрих провера пред старт првенства. Идемо кући, настављамо са добрим радом и подижемо ниво захтева и почињемо да се бавимо детаљима – завршио је Дамјановић.

Капитен Вождовца Немања Николић истиче сјајне услове које су Змајеви имали у Врњачкој Бањи и напомиње да ће и у наредним данима екипа радити вредно на достизању нивоа жељене форме.

– Морамо почети од услова, који су били заиста сјајни и хвала људима из Врњачке Бање на гостопримству, осећали смо се феноменално, као код куће. Били смо једина екипа која је овде на припремама, тако да смо могли да користимо терене и све погодности сходно нашим потребама. Готов је главни део припрема, радили смо пуном паром уз два тренинга дневно и две одигране утакмице. Морамо бити задовољни урађеним, али форма се гради полако, тако да у наредном периоду тек очекујем ескалацију свега што смо урадили, јер има ту још простора за напредак. Поставили смо пред себе високе амбиције и морамо да се надоградимо у сваком сегменту у односу на прошли сезону. Битно је да имамо добру атмосферу у тиму, то је предуслов за сваки успех, а нама сада остаје да у Београду вредно радимо на детаљима који праве разлику између просечне и одличне сезоне – послао је капитен јасну поруку.

Након повратка у Београд фудбалере Вождовца очекује слободан викенд, а нови тренинг заказан је за понедељак у поподневном термину на „Крову“.

 

Оставите коментар