Zmajevi predstavili prvo pojačanje!

09/06/2023VESTI

Aleksandar Lukić novi je igrač fudbalskog kluba Voždovac

Radi se o 21-godišnjem fudbaleru koji igra na poziciji štopera, a ugovor je potpisan na period od tri godine. 

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević, izrazio je zadovoljstvo angažovanjem perspektivnog igrača. 

„Pokušavali smo i u prethodnim prelaznim rokovima da ga dovedemo, ali sada je došlo do realizacije. Njegov dolazak potpuno se uklapa u strategiju koju razvijamo. Pripada grupi mladih elitnih fudbalera i raduje nas što u svojim redovima imamo sve veći broj takvih igrača“, rekao je gospodin Leontijević i dodao:

„Njegovim angažovanjem želimo da pojačamo konkurenciju u defanzivnoj liniji i srećni smo što je došlo do saradnje“. 

Lukić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, sezonu za nama proveo je u IMT-u sa kojim je izborio plasman u Super ligu Srbije, a otkrio je šta ga je privuklo da dođe u tim sa Dušanovca.

„Voždovac je poznat kao veoma dobra sredina za razvoj i afirmaciju mladih igrača, što je prošle sezone posebno bilo primetno. To je ujedno i meni bio motiv da dođem baš na Krov. Dosta igrača poznajem od ranije, igrali smo zajedno u Crvenoj zvezdi i to će mi značiti da se što bolje adaptiram u novoj ekipi“, kazao je mladi štoper. 

Zmajeve godinama krasi stil igre koji zahteva visok presing što znači da odbrambeni igrači učestvuju u organizaciji napada.

„Prija mi takva postavka na terenu, slično je bilo u prošlom klubu i verujem da ću uspeti da odgovorim na sve taktičke zahteve koje stručni štab bude imao“, samouveren je Lukić.

Voždovac je mnogim igračima bio odskočna daska za još veće domete u karijeri, ali mladi fudbaler fokusiran je na sadašnjost i kako da pruži što bolje partije. 

„Sviđa mi se Italija, jer se kod njih dosta vodi računa o defanzivi, dali su veliki broj vrhunskih odbrambenih igrača i zbog toga gajim simpatije prema fudbalu na Čizmi. Nemam nekih posebnih želja, sem da idem korak po korak i da kontinuirano napredujem“, poručio je novajlija među Zmajevima. 

Ostavite komentar