ЗМАЈЕВИ ОСТАЈУ СУПЕРЛИГАШИ!

19/05/2021ВЕСТИ

У последњем колу Супер лиге Србије Вождовац је са Јавором одиграо нерешено, резултат је после 93 минута игре био 0:0.

Најважнија утакмица у сезони и притисак који су осећали домаћи играчи видео се и на терену. Гости из Ивањице играли су коректно, дали су свој максимум, али је Вождовац готово све време имао иницијативу на терену. Покушавали су Змајеви са свих позиција, лопта једноставно није хтела у гол. 

Неизвесност и тензија секла је ваздух на Крову по завршетку утакмице, чекало се још пет минута да се заврше и преостали мечеви, а онда је почело славље – ВОЖДОВАЦ ОСТАЈЕ У ЕЛИТИ!

Шеф стручног штаба господин Предраг Роган сумирао је месец дана рада у клубу и велики успех који су његов стручни штаб и екипа остварили.

Изузетно велики бод, бод који нам је донео опстанак у лиги! Нема простора за анализу утакмице, емоција све говори. Честитао бих мојим играчима и стручном штабу на ових месец дана! Сви ови људи који су у клубу промовишу једну здраву и фудбалску причу. Овај клуб заслужује да игра Европу”, закључио је господин Роган за крај ове невероватно турбулентне сезоне.

Из минута у минут:

2’ Корнер за Вождовац, изводи Пуртић. Стојчев успева да изнуди нови прекид, с друге стране изводи Милосављевић, поново Јавор бољи у скоку.

4’ Контра Змајева. Станисављевић преноси лопту по десној страни, предриблао је два играча, подиже лопту на супротну стативу али прејако.

8’ Нови корнер изборио је Јанковић. Станисављевић диже лопту, опет кратко.

14’ Притисак гостију, шутирали су на супротну стативу, Прековић сигуран.

18’ Одлична пас игра по десној страни Станисављевића и Ласицкаса, обара одбрана гостију крилног играча Вождовца. Слободни ударац са 30 метара изводи Пуртић, лопта иде поред гола.

21Милојевић узима лопту на својој половини, сјајно проналази Милосављевића који преноси лопту и упошљава Јанковића. Брзоноги Змај претрчава одбрану за нови корнер, Змајеви поново не користе шансу из прекида.

32Прековић поново одличан, скида лопту са пречке после слободног ударца за Јавор.

34’ Одлична акција Змајева, Милојевић је пресекао пас и додао до Миловића. Додаје црногорски штопер лопту Милосављевићу који проналази Стојчева на ивици шеснаестерца. Дрибла нападач Вождовца, пас до Станисављевића на левој страни који шутира високо на супротну страну, лопта пролази тик уз стативу.

41’ Диже Станисављевић лопту после контре, Милосављевић на правом месту на супротној стативи. Шутира са 10 метара, али брани голман Ивањице.

45’ Судија свира крај првог дела игре без продужетка. Резултат је 0:0.

47’ Нападају Змајеви од првог минута другог дела игре. Невероватна шанса за Стојчева, лопта пролази тик изнад пречке.

49’ Слободан ударац за Вожд, Станисављевић изводи, Миловић најбољи у скоку, лопта поново милиметар изнад пречке.

55’ Одлична лопта Ивезића који је видео Милосављевића самог на левој страни. Покушао је двадесетогодишњи крилни играч, лопта поред стативе.

57’ Још једна стопостотна прилика домаћих. Станисављевић је упослио Стојчева на средини шеснаестерца. Циљао је 34-годишњи нападач угао гола, али ипак непрецизан.

60’ Прва јавна опомена за Змајеве, Ивезић прекида обећавајући напад гостију и добија жути картон.

66’ Прва измена, Јанковића на терену мења Цветићанин.

74’ Нова измена у саставу Вождовца, Стоисављевић је ушао уместо Ивезића.

79’ Поново Милосављевић преноси лопту, додаје Стоисављевићу на ивици шеснаестерца. Недовољно јак шут, лопта право у руке голмана Јавора.

84’ Распалио је Станисавњевић лопту са 10-ак метара, ипак прејако и преко гола.

88Милојевић изванредан у одбрани, изборио је контру, истрчава Милосављевић, лопта за Стојчева који је распалио са ивице шеснаестерца преко гола.

90’ Судија је продужио меч за још три минута. Имали су Змајеви неколико исхитрених шутева, резултат је до краја остао непромењен.

93+3’ Пратила се још три минута утакмица између Рада и Спартака. Када је судија означио крај и на том мечу, славље на Крову је почело. ВОЖДОВАЦ ЈЕ ОПСТАО У СУПЕР ЛИГИ!

Оставите коментар