Zmajevi misle na budućnost – Petrović potpisao profesionalni ugovor

30/08/2023VESTI

Talentovani napadač Bogdan Petrović potpisao je profesionalni ugovor sa Fudbalskim klubom Voždovac.

Jedan od nosilaca igre omladinske selekcije Zmajeva stavio je paraf na četvorogodišnji ugovor sa beogradskim klubom.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević, izrazio je zadovoljstvo zbog dogovorene višegodišnje saradnje sa mladim centarforom.

„Zadovoljstvo nam je da možemo da konstatujemo da će još jedan igrač iz naše Omladinske škole dobiti priliku u prvom timu. On se svojim angažmanom, kvalitetom i igrama u Omladinskoj ligi Srbije prošle sezone nametnuo i skrenuo pažnju na sebe. Proveo je jedan deo priprema sa prvim timom i doneta je odluka da dobija i dalje priliku da se nametne u našem klubu. Biće u režimu rada u saradnji između seniorskog i omladinskog tima“, počeo je direktor Zmajeva i nastavio:

Bio je efikasan u sezoni za nama, raduje nas što je sa tri gola, od čega su dva pogotka bila u pobedi nad Crvenom zvezdom, počeo dobro i ovu novu takmičarsku godinu, a verujem da će u tekućoj imati još bolji učinak i da će uskoro postići prvenac za prvi tim. Želimo mu da što pre debituje, priliku će svakako dobiti, a na njemu je da je iskoristi na pravi način“.

Devetnaestogodišnji napadač nije krio zadovoljstvo zbog potpisivanja prvog profesiionalnog ugovora u karijeri i izkazao je zahvalnost na ukazanom poverenju.

„Srećan sam što sam dobio šansu da nastavim da se dokazujem u ovakvom klubu. Zahvalio bih se svojoj porodici, menadžeru, prijateljima, svojim najbližima koji su mi pružali podršku. Naravno, zahvalnost dugujem i svim ljudima u klubu, od trenera u omladincima, prvom timu, ekonomu, fizioterapeutima bez kojih moj raniji oporavak ne bi prošao kako treba, jednostavno svima u klubu“, kazao je Petrović i dodao:

„Smatram da sam ispunio dosadašnja očekivanja, potpis ugovora je samo potvrda toga i početak ostvarenja daljih ciljeva. To su da debitujem za prvi tim, upišem što više nastupa i postignem što više golova, ali o tom potom. Bitno je da nastavim da radim, verujem da ću dobiti šansu i da ću je iskoristiti na pravi način“.

Klub sa Dušanovca godinama je prepoznat kao odlična sredina za afirmaciju mladih igrača, a tako je i aktuelne sezone s obzirom da je nekoliko momaka poniklih u mlađim kategorijama kluba standardno u timu gospodina Marka Savića.

„To što su Zeka (Nikola Zečević), Mata (Matija Mitrović), Mesi (Andrija Lazarević) došli do seniorskog tima i postali standardni meni je dodatni motiv da radim i da verujem da mogu njihovim putem. Iako smo ista generacija, oni već sada imaju više iskustva koje savetima prenose na mene i tako mi pomažu da i ja budem još bolji“, ističe mladi centarfor.

Odličnim partijama u omladinskom pogonu Zmajava na samom startu šampionata pokazao je kakvim raskošnim talentom i golgeterskim potencijalom raspolaže.

„Za samopouzdanje napadača je najvažnije da postiže golove, tako da znači mi što sam u dobroj formi. Trudim se da pogocima doprinesem što više timu, pogotovu jer sam bonus i od mene se očekuje da svaku utakmicu postižem golove. Moje je da se izborim sa tom vrstom pritiska i siguran sam da ću uspeti. Krenuo sam lepo sa tri gola, moglo je i više, ali dobro, biće“, veruje u svoje mogućnosti momak iz Jagodine.

Talentovani napadač otkrio je ko mu je fudbalski uzor i u kojim ligama bi voleo da se oproba u budućnosti.

„Kristijano Ronaldo mi je uzor, jer pored tog talenta koji poseduje veliki je radnik, a bez rada nema uspeha, tako da se po tome ugledam na njega. Voleo bih da nekada zaigram u Premijer ligi ili španskoj Primeri“, zaključio je Bogdan Petrović.

Ostavite komentar