Змајеви мисле на будућност – Петровић потписао професионални уговор

30/08/2023ВЕСТИ

Талентовани нападач Богдан Петровић потписао је професионални уговор са Фудбалским клубом Вождовац.

Један од носилаца игре омладинске селекције Змајева ставио је параф на четворогодишњи уговор са београдским клубом.

Спортски директор клуба из Заплањске, господин Бојан Леонтијевић, изразио је задовољство због договорене вишегодишње сарадње са младим центарфором.

„Задовољство нам је да можемо да констатујемо да ће још један играч из наше Омладинске школе добити прилику у првом тиму. Он се својим ангажманом, квалитетом и играма у Омладинској лиги Србије прошле сезоне наметнуо и скренуо пажњу на себе. Провео је један део припрема са првим тимом и донета је одлука да добија и даље прилику да се наметне у нашем клубу. Биће у режиму рада у сарадњи између сениорског и омладинског тима“, почео је директор Змајева и наставио:

Био је ефикасан у сезони за нама, радује нас што је са три гола, од чега су два поготка била у победи над Црвеном звездом, почео добро и ову нову такмичарску годину, а верујем да ће у текућој имати још бољи учинак и да ће ускоро постићи првенац за први тим. Желимо му да што пре дебитује, прилику ће свакако добити, а на њему је да је искористи на прави начин“.

Деветнаестогодишњи нападач није крио задовољство због потписивања првог професиионалног уговора у каријери и изказао је захвалност на указаном поверењу.

„Срећан сам што сам добио шансу да наставим да се доказујем у оваквом клубу. Захвалио бих се својој породици, менаџеру, пријатељима, својим најближима који су ми пружали подршку. Наравно, захвалност дугујем и свим људима у клубу, од тренера у омладинцима, првом тиму, економу, физиотерапеутима без којих мој ранији опоравак не би прошао како треба, једноставно свима у клубу“, казао је Петровић и додао:

„Сматрам да сам испунио досадашња очекивања, потпис уговора је само потврда тога и почетак остварења даљих циљева. То су да дебитујем за први тим, упишем што више наступа и постигнем што више голова, али о том потом. Битно је да наставим да радим, верујем да ћу добити шансу и да ћу је искористити на прави начин“.

Клуб са Душановца годинама је препознат као одлична средина за афирмацију младих играча, а тако је и актуелне сезоне с обзиром да је неколико момака пониклих у млађим категоријама клуба стандардно у тиму господина Марка Савића.

„То што су Зека (Никола Зечевић), Мата (Матија Митровић), Меси (Андрија Лазаревић) дошли до сениорског тима и постали стандардни мени је додатни мотив да радим и да верујем да могу њиховим путем. Иако смо иста генерација, они већ сада имају више искуства које саветима преносе на мене и тако ми помажу да и ја будем још бољи“, истиче млади центарфор.

Одличним партијама у омладинском погону Змајава на самом старту шампионата показао је каквим раскошним талентом и голгетерским потенцијалом располаже.

„За самопоуздање нападача је најважније да постиже голове, тако да значи ми што сам у доброј форми. Трудим се да погоцима допринесем што више тиму, поготову јер сам бонус и од мене се очекује да сваку утакмицу постижем голове. Моје је да се изборим са том врстом притиска и сигуран сам да ћу успети. Кренуо сам лепо са три гола, могло је и више, али добро, биће“, верује у своје могућности момак из Јагодине.

Талентовани нападач открио је ко му је фудбалски узор и у којим лигама би волео да се опроба у будућности.

„Кристијано Роналдо ми је узор, јер поред тог талента који поседује велики је радник, а без рада нема успеха, тако да се по томе угледам на њега. Волео бих да некада заиграм у Премијер лиги или шпанској Примери“, закључио је Богдан Петровић.

Оставите коментар