Zmajevi dali finalistu turnira „Miljan Miljanić“

12/05/2023VESTI

U Beogradu je održan deveti po redu memorijalna turnir „Miljan Miljanić“, na kojem su se takmičili dečaci uzrasta do 16 godina.

Pobedu na turniru odnela je selekcija Srbije, koja je u finalu bila bolja od Crne Gore rezultatom 2:0.

I klub iz Zaplanjske imao je svog predstavnika u vidu Uroša Đukanovića, koji je nastupio za poraženog finalistu. 

Sportski direktor kluba sa Dušanovca, gospodin Bojan Leontijević, izrazio je zadovoljstvo zbog sve većeg broja igrača Voždovca u reprezentativnim selekcijama. 

„Počastvovani smo što u svojim redovima imamo kvalitetne mlade igrače, koji svojim radom i odnosom u sve većem broju dobijaju pozive da nastupe u reprezentativnim selekcijama. Srećni smo što je naš igrač bio učesnik prestižnog turnira i što je sa svojom reprezentacijom ostvario dobar rezultat. Čestitam Urošu na tome, želim mu puno sreće u sledećim izazovima i svi u klubu se radujemo novim pozivima“, poručio je gospodin Leontijević.

Mladi fudbaler istakao je važnost održavanja turnira. 

„Pre svega želim da istaknem da je ovo fantastična manifestacija, da je važno da se neguje tradicija održavanja ovakvih vrsta turnira kako bi se sačuvalo sećanje na veliku legendu jugoslovenskog fudbala kao što je Miljan Miljanić“, smatra Đukanović

Talentovani napadač kazao je da mu igranje za dres sa državnim grbom predstavlja veliku čast i motiv za dalji rad. 

„Naravno da je uvek čast i da u meni izaziva veliku sreću kada god treba da branim boje svoje zemlje i mislim da za sportiste nema veće privilegije od toga“, počeo je crnogorski reprezentativac i nastavio:

„Za mene to predstavlja novu priliku za dokazivanje, avanturu, lepo iskustvo sa kog ću poneti mnoge uspomene i poznanstva. Predstavlja mi i motiv da radim još više kako bih u najboljem svetlu predstavio svoju državu i kako bih učinio ponosnim ljude u klubu u kom treniram“. 

Pored selekcije domaćina sa kojom se susrela u finalu, Crna Gora je odmerili snage i sa Severnom Makedonijom

„Sve reprezentacije koje su učestvovale na turniru su veoma kvalitetne i talentovane ekipe. Za moje saigrače i mene obe utakmice bile su veoma izazovne, ali smo zadovoljni plasmanom“, konstatovao je Đukanović.

Perspektivni centarfor beogradskog kluba imao je poruku za osvajača turnira.

„Ovom prilikom želeo bih da čestitam drugarima iz reprezentacije Srbije na zasluženoj pobedi u finalu i osvojenom prvom mestu. U toj finalnoj utakmici dali smo sve od sebe, ali Srbija je kvalitetnija ekipa. Uživao sam u provedenom vremenu u Sportskom centru u Staroj Pazovi, bili su dobri domaćini i verujem da su se sve ekipe osećale kao kod kuće“, poručio je Đukanović.

Selekciju Srbije sa klupe je predvodio gospodin Jovan Damjanović, nekadašnji strateg i direktor Voždovca

Ostavite komentar