ZMAJ IZ RUSIJE ZA BUDUĆNOST MEĐU STATIVAMA – BRATUHIN POTPISAO PROFESIONALNI UGOVOR!

07/08/2020VESTI

Još jedan mladi igrač potpisao je danas na „Krovu“ profesionalni ugovor i nema sumnje da Voždovac ovog leta predano radi na postavljanju jakih temelja za godine koje dolaze.

Ovoga puta Zmajevi su predstavili novo pojačanje koje dolazi u vidu ruskog golmana Georgi Bratuhina, mladog čuvara mreže visokog 193 santimetra rođenog 2001. godine u Jekaterinburgu.

Bratuhin je deo Voždovca još od leta 2018. godine kada je pristigao iz Rusije i pridružio se Zmajevima. Svojim golmanskim kvalitetima ubrzo je zaslužio mesto prvog golmana u omladinskom timu, da bi nakon rapidnog napredovanja i sjajnog odnosa prema treninzima Bratuhin zadužio dres prvog tima i potpisao profesionalni ugovor na četiri godine u društvu generalnog direkora kluba Miloša Mirkovića.

– Bratuhin je osmi fudbaler kojem smo ukazali zasluženo poverenje ovog leta i koji je prekomandovan iz omladinskog tima u seniorski tim. Omladinci su protekle godine zauzeli petu poziciju na tabeli Omladinske lige, pokazali sjajan odnos prema klubu i obavezama i klub kao što je Voždovac to zna i mora da nagradi. Želimo da ovo bude putokaz i za ostale momke koji nastupaju u našim selekcijama i poruka da rade vredno, a klub će im se odužiti na pravi način. Bratuhin je golman sa ogromnim potencijalom i jedva čekam da šira javnost upozna sve fudbalske i ljudske kvalitete ovog momka – izjavio je direktor Mirković po potpisivanju ugovora sa mladim igračem.

Bratuhin je deo Voždovca već više od dve godine i istakao je da je ponosan što je potpisao profesionalni ugovor sa timom i da se u Voždovcu oseća „kao u svojoj kući“.

– Već dve godine sam u Voždovcu i to su dve godine u kojima sam rapidno napredovao, u fudbalskom i ljudskom smislu, kako fizički, tako i mentalno. Naišao sam na sjajan prijem svih ljudi u klubu i ovde se zaista osećam kao kod svoje kuće. Mnogo mi znači to što u Voždovcu imam podršku svih ljudi, od ekonomata pa do direktora kluba i svi su uvek na usluzi da mi pomognu, i fudbalski i u svakom drugom pogledu. Drago mi je što sam deo kluba koji mladim fudbalerima daje šansu – nije krio zadovoljstvo Bratuhin po potpisivanju ugovora.

Ostavite komentar