Vujnović odleteo u MLS – Zmajevi kao porodica

15/02/2022VESTI

Sjajni centarfor Voždovca Nikola Vujnović karijeru nastavlja u ekipi Sportinga iz Kanzas Sitija!

Posle 16 postignutih golova u dresu Zmajeva za dve sezone provedene u klubu, od čega 10 samo od početka ove sezone, crnogorski reprezentativac spreman je za novi korak na svom fudbalskom putu. 

Sa „Čarobnjacima” iz Misurija, dogovorena je pozajmica sa mogućnošću otkupa ugovora.

Za fudbalski klub Voždovac, ovo je velika  stvar, s obzirom da po prvi put jedan igrač sa Krova odlazi u MLS ligu, što potvrđuje i prvi čovek kluba, gospodin Miloš Mirković.

”Izuzetno smo zadovoljni transferom u svakom aspektu, kako finansijskom, tako i marketinškom, a posebno zbog činjenice da je mladi napadač presrećan zbog izbora nove sredine. Jako je važno da naši igrači direktno odlaze u MLS čime otvaramo vrata tog tržišta i drugim mladim fudbalerima iz našeg kluba u budućnosti.”

Vujnović ne krije koliko je srećan zbog toga što mu se posle karijere koja je u jednom trenutku bila pod znakom pitanja zbog povreda otvaraju vrata ovako jake lige, a sve zahvaljujući periodu provedenom u Voždovcu gde je povratio golgetersku formu.

”Od prvog dana u klubu, od samog dolaska, moj utisak je da sam došao u klub koji funkcioniše kao porodica! Počevši od rukovodstva, preko svih zaposlenih i momaka sa kojima sam izuzetan prijatelj pre svega. Posebnu zahvalnost dugujem Jovanu Damjanoviću, tadašnjem šefu stručnog štaba koji je insistirao da ja dođem u klub. Osećaj sigurnosti koji sam imao sa svim ljudima u klubu mi je pomogao da dođem do forme u kojoj sam sada.”

Povrede koje su zaustavile uspon u Viljarealu, a koje su se negde vraćale i kasnije kroz karijeru, učinile su da stameni špic očvrsne psihički i da bude spreman za izazove koji su pred njim.

”Proces kroz koji sam prošao i tokom kojeg sam ostao jak da mentalno to ne utiče na mene pomogao mi je da u prvom delu sezone sve dođe na svoje mesto kako sam zamišljao da bi trebalo da bude u nekom trenutku moje karijere. Namestilo se da to bude sada i napravio sam važan iskorak. Kada samo pomislim da sam pre godinu ipo dana igrao u Crnoj Gori, uspeh je i to što mi se ukazala prilika da igram u Voždovcu, a kamoli to što odlazim u ligu kakva je MLS”, ističe Vujnović.

Uzbuđenje je sve veće, jedino će za tranziciju sa „football“ na „soccer“ biti potrebno malo više vremena.

”Ne mogu da dočekam da se papirlogija završi i da konačno dobijem priliku da treniram, a potom i zaigram za svoj novi klub. Svestan sam da me očekuje mnovo viši nivo, ali sam isto tako spreman za isti.”

Fudbalski klub Voždovac želi mnogo sreće Nikoli Vujnoviću uz napomenu da za #klubkaonijedandrugi za takve igrače važi jednom Zmaj – uvek Zmaj!

Ostavite komentar