ВОЖДОВАЦ – СПАРТАК МОСКВА 2:3 (2:2)

01/07/2017ВЕСТИ

ВОЖДОВАЦ – СПАРТАК МОСКВА 2:3 (2:2)

Главни судија: Вајслер (Аустрија)

Стрелци: Зе Луис у 4., Адриано у 12. минуту и Ананидзе у 85.минуту за Спартак, а Зец у 17. и Дражић у 42. минуту за Вождовац.

Спотски центар Вилах (Аустрија)

Спартак из Москве је актуелни шампион Русије. Спартак је основан 1922. године и освајач 12 титула шампиона у Совјетском савезу, а освајач 10 титула у шампионату Русије и у самој држави је најуспешнији клуб. У оквиру Совјетског савеза је освојио 10 купова, а у шампионату Русије три титуле у најмасовнијем такмичењу.

Вождовац: Поповић, Путинчанин, Михајлов, Ивковић, Благојевић, Павловић, Јешић, Петровић, Дуроњић, Дражић, Зец.

Играли су још: Милошевић, Гајић, Дамјановић, Ћирковић, Биговић, Рачић, Видаковић, Мандић, Ступаревић, Срећковић, Машовић.

Спартак: Ребров, Ешенко, Бокети, Шербаков, Џигијев, Фернандо, Бакаев, Попов, Промес, Зе Луис, Луиц Адриано.

Играли су још: Селихов, Цаски, Шамбиев, Самсонов, Ананидзе, Давидов.

0:1 – Опасно су кренули Московљани и након првог корнера виђеног на утакмици, на првој стативи, најбоље се сналази Зе Луис и доводи руску екипу у рано вођство.

0:2 – Само осам минута касније, Руси дуплирају предност. Стрелац је и Адриано који користи пометњу у одбрани Змајева.

1:2 – Ипак Змајеви смањују реззултат након прелепог гола који је постигао Ђуро Зец, пре тога је корнер извео Јешић. Лопта је дошла до Зеца, а он је послао под пречку голмана Спартака. Два минута касније Дражић је украо једну лопту одбрани руске екипе, а у прилици је опет био Зец, али је његов ударац изблокиран, те лопта одлази у корнер.

Након постигнутих голова, виђена је добра игра на обе сране, са доста лепих акција уз доста јаког ритма. Спартак је имао пар шанси, али одбрана на челу са Михајловим и Ивковићем није дозволила да се мрежа више тресе.

Вождовац долази до своје препознатљиве игре и пред сам крај првог дела опасно прети. У шанси након проигравања Дражића и повратне лопте Дуроњића, нашао се и Петровић, али је његов ударац са десетак метара завршио преко гола.

2:2 – Ипак Змајеви су подигли ритам и само два минута касније, Зец је одлично упослио Дражића, а нападач Вождовца успева голом кроз ноге да превари голмана Реброва и донесе изједначење на полувремену.

У другом делу Спартак је кренуо офанзивније, мада прву прилику за гол бележе Змајеви. Јешић је одлично упослио Дражића, који се лепо наместио, али са 20 метара шутира право у голмана Спартака, играо се 50.минут.

Спартак је покушао да пренесе тежиште игре на половину Вождовца, али опет Змајеви прете. Одлична акција Зеца и Јешића, али Зец шутира поред гола у 58. минуту.

Дуго се играло и у јаком ритму између два казнена простора. Шеф струке Вождовца Илија Столица је дао шансу свим играчима и другом полувремену просек година екипе Вождовца у једном тренутку је био равно 21.

Пред сам крај меча црвене картоне су добили Гајић и Зе Луис.

2:3 – Ипак учесник лиге шампиона и шампион Русије долази до трећег гола, када је Ананидзе шутирао са 16 метара кроз шуму ногу у супротан угао гола голмана Милошевића и поставио коначан резултат, иако примљени гол није обесхрабрио Вождовчане који су припретили преко Машовића и Супаревића.

ИЗВОР EVERYTHING SOCCER:

https://www.youtube.com/watch?v=UrKQiLkKLtg&feature=youtu.be

Оставите коментар