Voždovac šampion Prve beogradske lige kadeta!

11/06/2023VESTI

Kadetska selekcija Voždovca osvojila je titulu u Prvoj beogradskoj ligi kadeta.

Izabranici trenera Nikole Pavlovića su dva kola pre kraja prvenstva obezbedili prvo mesto i zvanje šampiona.

Zmajevi su bili dominantni čitave sezone, a cilj je bio jasan od početka. 

„Osvajanje šampionske titule bio je glavni cilj, jer smo bili svesni da je generacija koja je formirana u toku tri godine kadra da to ostvari. Imali smo mogućnost da kroz kontinuiniran zajednički rad unapređujemo model igre, na tom putu smo izgradili međusobno poverenje i ovako veliki rezultat je bio prirodna posledica“, počeo je perspektivni trener i nastavio:

„Na putu do šampionskog naslova prikazali smo atraktivnu i veoma efikasnu igru, tako da smo pored rezultata zadovoljni i načinom na koji smo do njega stigli. Naravno, to sve ne bi bilo moguće da u ekipi nije prisutan i igrački kvalitet, a još jedna prednost u odnosu na ostale timove bila je „dužina naše klupe“. To je bilo od velike važnosti kada su neki standardni igrači odsustvovali, oni koji su ih menjali nisu dozvolili da igra i rezultat trpe“.

Višegodišnje odsustvo iz najkvalitetnije kadetske lige u državi bio je dodatni motiv dečacima rođenim 2006. godine i mlađima da osvoje prvo mesto i promociju u najviši rang. 

„Ranijih godina smo pratili naše kadete i maštali smo da mi budemo ta generacija koja će Zmajeve vratiti na najveću scenu Srbije i ponosan sam što smo u tome uspeli. Očekujem da veliki broj igrača iz ove šampionske ekipe bude u budućnosti u omladinskoj i seniorskoj selekciji našeg kluba“, veruje u svoje pulene trener Pavlović.

Direktor Omladinske škole Voždovca, gospodin Denis Prtenjača, najpre je čestitao  glavnim akterima na zapaženom rezultatu. 

„Čestitam igračima i trenerima koji su uspeli napornu sezonu da završe na prvom mestu i obezbede našem klubu igranje u Kadetskoj ligi Srbije naredne takmičarske godine. Zahvaljujem se na podršci svim strukturama kluba koje su aktivno učestvovale i imale razumevanja za mnoge poteškoće sa kojima smo se suočavali“, kazao je gospodin Prtenjača. 

Osvojena titula u kadetskoj konkurenciji plod je sistemskog rada na nivou celog kluba. 

„Naglašavam da uspeh kadeta nije bio cilj sam po sebi, već samo jedan deo slagalice stvaranja elitne škole razvojnog fudbala našeg kluba. Povezivanje trenera svih selekcija, komunikacija sa stručnim štabom seniora koji su upućeni u rad i svu talentovanu decu polako daje rezultate. Želimo da pozitivna selekcija ljudi i trenera budu stimulativni ambijent za razvoj dece i na dobrom smo putu da to i ostvarimo“, poručuje direktor omladinske škole.

Ugledni sportski radnik uputio je dobronameran apel za boljitak fudbala. 

„Na kraju, želja mi je da utičemo i na ostale klubove da se okrenu struci, da zajedno eliminišemo razne fudbalske „anomalije“ koje su nas okružile i uživamo u kvalitetnim predstavama najmlađih“, zaključio je gospodin Prtenjača

Ostavite komentar