Вождовац шампион Прве београдске лиге кадета!

11/06/2023ВЕСТИ

Кадетска селекција Вождовца освојила је титулу у Првој београдској лиги кадета.

Изабраници тренера Николе Павловића су два кола пре краја првенства обезбедили прво место и звање шампиона.

Змајеви су били доминантни читаве сезоне, а циљ је био јасан од почетка. 

„Освајање шампионске титуле био је главни циљ, јер смо били свесни да је генерација која је формирана у току три године кадра да то оствари. Имали смо могућност да кроз континуиниран заједнички рад унапређујемо модел игре, на том путу смо изградили међусобно поверење и овако велики резултат је био природна последица“, почео је перспективни тренер и наставио:

„На путу до шампионског наслова приказали смо атрактивну и веома ефикасну игру, тако да смо поред резултата задовољни и начином на који смо до њега стигли. Наравно, то све не би било могуће да у екипи није присутан и играчки квалитет, а још једна предност у односу на остале тимове била је „дужина наше клупе“. То је било од велике важности када су неки стандардни играчи одсуствовали, они који су их мењали нису дозволили да игра и резултат трпе“.

Вишегодишње одсуство из најквалитетније кадетске лиге у држави био је додатни мотив дечацима рођеним 2006. године и млађима да освоје прво место и промоцију у највиши ранг. 

„Ранијих година смо пратили наше кадете и маштали смо да ми будемо та генерација која ће Змајеве вратити на највећу сцену Србије и поносан сам што смо у томе успели. Очекујем да велики број играча из ове шампионске екипе буде у будућности у омладинској и сениорској селекцији нашег клуба“, верује у своје пулене тренер Павловић.

Директор Омладинске школе Вождовца, господин Денис Пртењача, најпре је честитао  главним актерима на запаженом резултату. 

„Честитам играчима и тренерима који су успели напорну сезону да заврше на првом месту и обезбеде нашем клубу играње у Кадетској лиги Србије наредне такмичарске године. Захваљујем се на подршци свим структурама клуба које су активно учествовале и имале разумевања за многе потешкоће са којима смо се суочавали“, казао је господин Пртењача. 

Освојена титула у кадетској конкуренцији плод је системског рада на нивоу целог клуба. 

„Наглашавам да успех кадета није био циљ сам по себи, већ само један део слагалице стварања елитне школе развојног фудбала нашег клуба. Повезивање тренера свих селекција, комуникација са стручним штабом сениора који су упућени у рад и сву талентовану децу полако даје резултате. Желимо да позитивна селекција људи и тренера буду стимулативни амбијент за развој деце и на добром смо путу да то и остваримо“, поручује директор омладинске школе.

Угледни спортски радник упутио је добронамеран апел за бољитак фудбала. 

„На крају, жеља ми је да утичемо и на остале клубове да се окрену струци, да заједно елиминишемо разне фудбалске „аномалије“ које су нас окружиле и уживамо у квалитетним представама најмлађих“, закључио је господин Пртењача

Оставите коментар