VOŽDOVAC PRVI U EVROPI!

28/04/2023VESTI

Fudbalski klub Voždovac ima najmlađi tim u 20 najboljih evropskih liga!

Specijalizovani portal „Transfermarkt“ sproveo je istraživanje koji klubovi imaju najmlađi igrački kadar, a na prvom mestu po tom parametru našao se tim iz Zaplanjske.

Kako sportski direktor Zmajeva naglašava, nije ga iznenadila ta informacija.

Sve radimo planski i nas nije iznenadio podatak Transfermarkta, znali smo! Raduje nas da se o tome priča, ali to što smo mladi, ne treba samo po sebi da nam bude kvalitet, već i da na terenu budemo agresivni, motivisani, energični i brzi, sa mnogo dinamike u igri. Na krilima mladosti očekujemo da naši igrači imaju izraženu ambiciju, da ulažu u sebe, da se unapređuju i idu dalje”, ističe gospodin Bojan Leontijević.

Prosečna starost ekipe sa Dušanovca je 20,9 godina i ubedljivo je najmlađa među timovima iz 20 najkvalitetnijih prvenstava Starog kontinenta.

https://www.instagram.com/p/CrgDis3tNaM/

Zmajevi su se tako pronašli u probranom društvu i iza sebe ostavili Nordsjeland, Salcburg, Volendam, Genk

Četa golobradih momaka je ubedljivo najmlađa u domaćoj Super ligi, ali bez obzira na to beleži odlične rezultate što svemu daje dodatni značaj.

Pored rutinski obezbeđenog plej-ofa, u prethodna dva kola su ostvarene dve pobede protiv timova iz gornjeg dela tabele srpskog šampionata.

U prilog tome da se ne radi samo o statističkom pokazatelju ide i podatak da klub iz Braće Jerković praktično skoro svaku utakmicu počinje sa šest-sedam bonus igrača, a vrlo često se dešavalo da ih na terenu bude i više.

Za mladu ekipu relativno uspešno igramo takmičarski fudbal, konkurentni smo mnogim timovima. Sa najjačima ulazimo u neizvesne utakmice. Ono što je takođe značajno pomenuti, pored mladog igračkog kadra, jeste mlad stručni štab koji imamo. Najmlađi u Superligi. Imamo edukovane, stručne i obrazovane ljude za trenere. I oni, kao i igrači mnogo rade na sebi. Simbioza mladosti, obrazovanja i energije je neophodna da razvijamo mlade igrače”, rekao je gospodin Leontijević a potom se osvrnuo i na dalje planove:

”Trudićemo se da poboljšamo broj elitnih igrača u narednom periodu. Zadatak je da našu školu podignemo na viši nivo, da je razvijemo još bolje. Da se pohvalim, naši omladinci su treći, kadeti treba da uđu u Superligu… Kvalitetnim radom imamo dobar spoj prvog i omladinskog tima. Treniramo zajedno i igramo u istom sistemu, u svim selekcijama. To je model za uspeh!”

Očigledno su mladost i kvalitetan rad kombinacija koja daje najbolje rezultate, a dobar glas se nadaleko čuje.

Voždovac očigledno očekuje još svetlija budućnost!

Ostavite komentar