ВОЖДОВАЦ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

09/01/2019ВЕСТИ

Фудбалери Вождовца окупили су се данас на свом стадиону и започели припреме за наставак сезоне у Суперлиги. Шеф стручног штаба Драган Аничић прозвао је играче на почетку полусезоне у којој Змајеве очекује борба за улазак у Плеј оф.

Прозивци је присуствовало 23 играча:

Голмани: Илић Марко, Кнежевић Марко, Караџић Михајло

Играчи: Ковачевић Бојан, Пуртић Стефан, Михајлов Милош, Јовановић Марко, Павловић Милош, Нишић Јован, Ћирковић Никола, Дуроњић Борко, Машовић Ален, Зличић Лазар, Луковић Андрија, Микић Никола, Максимовић Игор, Ступаревић Филип, Јањић Василије, Милутиновић Зоран, Сикимић Предраг, као и играчи прикључени из омладинског погона, Тешић Стефан (2001.), Вуковић Новак (2001.), Ђорђевић Растко (2001.), Стоисављевић Драган (2003.).

Шеф стручног штаба ФК Вождовац, Драган Аничић поздравио је све играче на окупљању и додао да су амбиције клуба са репутацијом какву имају Вождовчани увек највеће могуће:

Ово су прве комплетне припреме које ћу одрадити са екипом, јер сам дошао у клуб на пола сезоне која је била у јеку. Планирамо да се боримо за место у Плеј офу, то је оно што овај клуб заслужује. Играчима сам пожелео добро здравље, и пренео жељу да однос према клубу и обавезама дигнемо на максималан ниво. Са појачањима која планирамо да доведемо променићемо крвну слику екипе и надам се у наставак сезоне ући са новим еланом и високим амбицијама. Вождовац ће опет бити препознатљив клуб по својој игри. “

Спортски Директор, Горан Гркинић  такође је поздравио играче и колектив клуба и додао је да је клуб на добром путу и да доказује да системским радом долази до резултата, што је показао и трансфер суперталентованог Филипа Ступаревића у енглески Вотфорд,

„Сви знате да смо имали јесен која не задовољава апетите клуба какав је Вождовац. Једноставно је дошло до природног пада у игри након неколико добрих сезона, али у наредном периоду трудићемо се да се вратимо на место које заслужујемо. Доста играча је напустило Вождовац, а у договору са шефом стручног штаба, фокус је на довођењу левог бека, агилног задњег везног играча, као и квалитетног крила. Већ нас је појачао искусни Предраг Сикимић са којим ћемо у нападу бити много опаснији. Желео бих да истакнем понос у клубу због позивања Андрије Луковића у А селекцију репрезентације Србије. Трансфер Филипа Ступаревића, као и трансфери које је претходних година клуб направио говоре о томе да се код нас системски приступа развоју играча, и ми већ сада имамо спреман четворогодишњи план функционисања првог тима и омладинског погона.“

Искусни капитен Милош Павловић оптимистичан је пред наставак сезоне и позива саиграче на максималан фокус и остваривање највиших циљева:

„ Борба за Плеј оф не долази у питање ниједног момента, имамо снаге да се као екипа дигнемо и направимо одличне резултате, у то не сумњам. Управа и шеф стручног штаба раде на довођењу појачања, имамо све услове за квалитетан рад. Ово ће бити прве комплетне припреме које ћемо проћи са шефом Аничићем, не сумњам да ћемо направити одличне резултате ако применимо његову филозофију игре. Остављамо иза себе јесењи део шампионата такав какав је био, окрећемо се новим изазовима  и нестрпљиво чекамо почетак другог дела сезоне. “, нагласио је капитен.

 

Вождовац ће прву фазу припрема обавити у Београду, и у главном граду одиграти и две пријатељске утакмице које су заказане за 23.01 и 26.01.

Након тога Змајеви путују у Анталију у којој ће боравити од 27. јануара до 8. фебруара и у којој су већ заказана четири контролна меча са страним екипама:

30.01 – Лех (Пољска)

02.02 – Сондерјиск (Данска)

04-02 – Шонан Белмаре (Јапан)

06.02 – Поханг Стилерс (Кореја)

Пролећни део шампионата Вождовац почиње 16. фебруара када на свом терену дочекује екипу Напретка из Крушевца.

 

Оставите коментар