VOŽDOVAC NASTAVLjA DA PROMOVIŠE MLADE BISERE – STOISAVLjEVIĆ SA 16 GODINA I 5 DANA DEBITOVAO PROTIV CRVENE ZVEZDE!

30/11/2019VESTI

Fudbalski klub Voždovac nastavlja da pokazuje da oslanjanje na mlade igrače i potpuno poverenje u njih nije incident, već nešto što polako postaje trend u klubu iz Zaplanjske ulice.

Srpska fudbalska javnost danas je imala priliku da na velikoj sceni vidi i mladog Dragana Stoisavljevića koji je u meču protiv Crvene Zvezde debitovao samo pet dana nakon proslave 16. rođendana.

Stoisavljević se večeras upisao u istoriju Superlige tako što je postao najmlađi debitant u njenoj istoriji, preuzevši tako titulu koju je držao Ivan Ilić koji je debitovao za Crvenu Zvezdu 2017. godine sa 16 godina i 15 dana.

Stoisavljević je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji na poziciji klasičnog napadača i nema sumnje da su „zmajevi“ gajili pravi fudbalski biser u svojoj školi, što je večeras i dokazano na stadionu „Rajko Mitić“.

Ovo je drugi mladi igrač rođen 2003. godine koji je ove godine dobio priliku u prvom timu Voždovca. Naime, u meču protiv Mladosti iz Lučana koji je odigran avgusta ove godine za „zmajeve“ je debitovao i Luka Cvetićanin, standardni član mlađih selekcija reprezentacije Srbije, koji je već pokazao da je pred njim ozbiljna fudbalska budućnost.

Takođe, večeras je u meču protiv Crvene zvezde debi u Superligi imao i mladi Viktor Živojinović (1999. godište), koji već ima i jedan pogodak u dresu Zmajeva, postignut u okviru Kupa Srbije.

Uz sve to dodajmo i da se ovosezonska igra Zmajeva, koju prate fenomenalni rezultati, bazira na mladim igračima kao što su Jovan Nišić, Nenad Cvetković, Stefan Purtić, Lazar Zličić i golman Marko Ilić koji brani u sjajnoj formi od samog početka sezone, što dokazuje i mesto koje je zauzeo među stativama mlade reprezentacije Srbije.

Ostavite komentar