Voždovac ima jednu od najzdravijih fudbalskih priča u Srbiji

04/06/2021VESTI

Desna ruka Predraga Rogana, trener sa iskustvom vođenja superligšake ekipe, ali i rada u jednom od najvećih evropskih giganata, Krasnodaru, glas je koji se na treninzima na Krovu najviše čuje.

Branko Mirjačić staložen i uvek nasmejan gospodin, koji poseduje veliko fudbalsko znanje gaji velike ambicije kako za Voždovac, tako i za sebe lično.

”Moram da priznam da sam kada me je Rogan pozvao da mu pomognem bio malo neodlučan, jer su mi planovi bili vezani za samostalnu karijeru. Njegov optimizam ubedio me je da dođem uprkos stavu da nas čeka veoma težak raspored.”

Ni posle poraza u Senti od ekipe TSC-a, novi stručni štab Zmajeva nije prestajao da veruje u zacrtani cilj.

”Funkcionisali smo odlično, Peđa, Đole i je se znamo jako dugo, od naših trenerskih početaka. Miroslav Sredić se fantastično uklopio, kao i Predrag Miljković koji nas je dočekao u klubu i mnogo nam pomogao svojim infomracijama u početku”, priseća se Mirjačić i nastavlja: ”Nas trojica smo se bavili kreiranjem trenažnog procesa i odabirom taktike, ali je naravno uvek šefova bila poslednja.”

Mirjačić se osvrnuo i na izuzetnu saradnju sa medicinskim timom koji na Krovu vodi doktor Veselin Aleksić, ali i sa tim menadžerom, marketing timom, svim zaposlenima u klubu.

Pobeđuješ, a smene te

 Prethodno iskustvo pomoglo je beogradskom stručnjaku da psihički iznese neizvesnost na pravi način i pruži svoj maksimum ekipi.

”Imao sam slično iskustvo pre sedam, osam godina kao trener u Kadetskoj ligi Srbije, kada sam preuzeo ekipu sedam kola pre kraja u borbi za opstanak i takođe ostvario cilj. U svojoj seniorskoj karijeri kao trener, imao sam stresne situacije kao asistent u Partizanu u borbi za titulu, prolazak u Evropu, grupnu fazu Lige Evrope, u Spartaku u borbi za plej of i plej aut.”

Ipak, ono što je kontrdiktorno jeste smenjivanje Branka Mirjačića nakon pobeda i dobrih rezultata.

”Sve su to dragocena iskustva koja moraš da preživiš kao trener i koja se ne mogu dobiti ni u jednoj fudbalskoj literaturi!”

Trenutne ambicije vezane su mu za Voždovac, ali u budućnosti planira nastavak svoje samostalne trenerske karijere i stručno usavršavanje na tom polju.

”Zaista mislim da je Voždovac jedan od klubova sa najzdravijom pričom u Srbiji i da u budućnosti ne treba više da dolazi u situaciju da se bori za opstanak! Iskorak bi bio plasman u neko od evropskih takmičenja narednih godina. Malo klubova u Srbiji planira nešto na duže od jedne sezone, mislim da treba praviti višegodišnje planove, praviti kostur tima koji će više od jedne sezone igrati zajedno, određivati dugoročne, a ne samo kratkoročne ciljeve”, reči su kojima Branko Mirjačić opisuje klub kao nijedan drugi i put na kom vidi Voždovac u narednim sezonama.

Ostavite komentar