Вождовац и 011 – Парнерство за светлу будућност

15/01/2022ВЕСТИ

ФК Вождовац и ФК 011 јуче су потписали Уговор о сарадњи и тако озваничили почетак партнерства које ће имати за циљ да изнедри нове фудбалске наде.

На Крову су се окупили челни људи оба клуба, тренери млађих селекција али и играчи који су имали прилику да присуствују потписивању и из прве руке чују планове за будућност који су договорени овим Уговором.

Директор омладинске школе Вождовца најпре је поздравио све присутне и у свом обраћању истакао важност овог корака, како за Вождовац тако и за 011.

Делимо исти терен, али и исте идеје, циљеве па и проблеме те је било природно да се удружимо и покушамо да унапредимо једни друге. Од базе, па све до омладинаца, покушаћемо да нађемо најбољи модел сарадње како би сваки играч добио шансу да се развија и доказује, али и да максимизујемо резултате свих такмичарских селекција. Биће ово један велики изазов за све нас, али верујем да смо направили прави потез и то ће се показати у будућности„, поручио је господин Денис Пртењача.

Игор Зихерл се потом у име ФК 011 захвалио Вождовцу на иницијативи и жељи да се сарадња започне и озваничи.

Хвала Вождовцу што нас је препознао као достојног партнера, могу слободно да кажем као амбициозног млађег брата. Омладинска школа Вождовца је на добром гласу и ради се изузетно квалитетно, док смо ми академија која развија младе играче али је промовисала и многе првотимце, интернационалце, светске прваке и сл. Прави доказ су и Драган Стоисављевић и Марко Ивезић који су код нас стасавали, а сада су део првог тима Вождовца и већ неколико сезона играју Супер лигу Србије. Циљ нам је да таквих примера буде још више и не сумњам да ћемо то кроз ово партнерство и остварити„, рекао је председник ФК 011.

 

Овом приликом договорене су и прве конкретне акције, заказане су заједничке припреме а најављене су и кадровске промене и сарадње међу тренерима оба клуба. Читав процес кренуће од омладинског погона где ће тренер младих Змајева Михајло Трајковић извршити селекцију за потребе такмичења у Омладинској лиги Србије, док ће Иван Тасић преузети селекцију омладинаца 011 која се такмичи у Првој лиги Београда.

Генерални директор Вождовца, господин Милош Мирковић, изразио је задовољство због сарадње и пожелео много среће у заједничком раду колеги Пртењачи и господину Зихерлу.

Вождовац је клуб који важи као одлична средина за младе играче и њихов развој у сениорском фудбалу, а наша омладинска школа је база од које све креће. Партнерство са ФК 011 без сумње унапредиће квалитет и конкурентност у млађим селекцијама, а све са циљем да се развијају млади таленти и на прави начин стасавају за сениорски тим нашег клуба„, закључио је господин Мирковић.

Оставите коментар