Voždovac i 011 – Parnerstvo za svetlu budućnost

15/01/2022VESTI

FK Voždovac i FK 011 juče su potpisali Ugovor o saradnji i tako ozvaničili početak partnerstva koje će imati za cilj da iznedri nove fudbalske nade.

Na Krovu su se okupili čelni ljudi oba kluba, treneri mlađih selekcija ali i igrači koji su imali priliku da prisustvuju potpisivanju i iz prve ruke čuju planove za budućnost koji su dogovoreni ovim Ugovorom.

Direktor omladinske škole Voždovca najpre je pozdravio sve prisutne i u svom obraćanju istakao važnost ovog koraka, kako za Voždovac tako i za 011.

Delimo isti teren, ali i iste ideje, ciljeve pa i probleme te je bilo prirodno da se udružimo i pokušamo da unapredimo jedni druge. Od baze, pa sve do omladinaca, pokušaćemo da nađemo najbolji model saradnje kako bi svaki igrač dobio šansu da se razvija i dokazuje, ali i da maksimizujemo rezultate svih takmičarskih selekcija. Biće ovo jedan veliki izazov za sve nas, ali verujem da smo napravili pravi potez i to će se pokazati u budućnosti„, poručio je gospodin Denis Prtenjača.

Igor Ziherl se potom u ime FK 011 zahvalio Voždovcu na inicijativi i želji da se saradnja započne i ozvaniči.

Hvala Voždovcu što nas je prepoznao kao dostojnog partnera, mogu slobodno da kažem kao ambicioznog mlađeg brata. Omladinska škola Voždovca je na dobrom glasu i radi se izuzetno kvalitetno, dok smo mi akademija koja razvija mlade igrače ali je promovisala i mnoge prvotimce, internacionalce, svetske prvake i sl. Pravi dokaz su i Dragan Stoisavljević i Marko Ivezić koji su kod nas stasavali, a sada su deo prvog tima Voždovca i već nekoliko sezona igraju Super ligu Srbije. Cilj nam je da takvih primera bude još više i ne sumnjam da ćemo to kroz ovo partnerstvo i ostvariti„, rekao je predsednik FK 011.

 

Ovom prilikom dogovorene su i prve konkretne akcije, zakazane su zajedničke pripreme a najavljene su i kadrovske promene i saradnje među trenerima oba kluba. Čitav proces krenuće od omladinskog pogona gde će trener mladih Zmajeva Mihajlo Trajković izvršiti selekciju za potrebe takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije, dok će Ivan Tasić preuzeti selekciju omladinaca 011 koja se takmiči u Prvoj ligi Beograda.

Generalni direktor Voždovca, gospodin Miloš Mirković, izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje i poželeo mnogo sreće u zajedničkom radu kolegi Prtenjači i gospodinu Ziherlu.

Voždovac je klub koji važi kao odlična sredina za mlade igrače i njihov razvoj u seniorskom fudbalu, a naša omladinska škola je baza od koje sve kreće. Partnerstvo sa FK 011 bez sumnje unaprediće kvalitet i konkurentnost u mlađim selekcijama, a sve sa ciljem da se razvijaju mladi talenti i na pravi način stasavaju za seniorski tim našeg kluba„, zaključio je gospodin Mirković.

Ostavite komentar