Вождовац донео победу Евертону над Арсеналом

10/02/2023ВЕСТИ

Протеклог викенда Змајеви су славили у Крагујевцу, а део делегације ФК Вождовац гостовао је на Гудисон парку где је у оквиру 22. кола енглеске Премијер лиге Евертон савладао Арсенал.

Представници београдског клуба, комесар за безбедност Александар Јовановски и ПР и маркетинг менаџерка Александра Стојковић боравили су у Ливерпулу где су као део размене у пројекту ТРАНСФЕР били гости Евертона.

Ливерпулски Плавци остварили су прву победу после четири месеца и тек четврти тријумф у сезони, а на путу да савладају тренутног лидера на табели шампионата Енглеске, Арсенал, донели су им срећу и гости са Крова.

Пројекат ТРАНСФЕР подржан је од стране УЕФА, а Фудбалски савез Србије као и неколико српских суперлигаша узели су учешће. Фокус читавог програма јесте размена знања између европских клубова на тему безбедног организовања утакмица као и односа са навијачима и публиком која прати клуб.

Део пројекта, уз ФСС, су и лиге и национални савези Немачке, Шкотске, Енглеске, Чешке, Француске, Шведске и Норвешке а под покровитељством је Европске Уније.

 

Током посете славном клубу са реке Мерси, представници Вождовца имали су прилику да се упознају са системом организације утакмице и комуникације са навијачима, присуствовали су организационим и безбедносним састанцима и размењивали знања и искуства са Менаџерком за односе са навијачима Кристин Прајор као и са Комесаром за безбедност Евертона, Дејвом Луисом.

Клуб из Заплањске у новембру је, у последњем колу пред паузу, угостио шкотски Данфермлин.

Оставите коментар