Vožd startuje u Kupu Srbije – prva prepreka Dinamo 1945

31/10/2023VESTI

Fudbaleri Voždovca posle uspešnog početka sezone u Super ligi Srbije počinju učešće u Kupu, gde je prvi rival Dinamo 1945, a utakmica se igra u sredu od 13 časova u Pančevu.

Zmajevi žele pobedom da startuju u najmasovnijem klupskom takmičenju u kojem imaju nameru da stignu što dalje.

Šef stručnog štaba tima sa Dušanovca, gospodin Marko Savić, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ima trofej namenjen osvajaču nacionalnog Kupa u Estoniji, te vrlo dobro zna kakav pristup je neophodan da bi se i na tom frontu došlo do dobrih rezultata.

„Ambicije su nam da idemo do samog kraja, ako može do trofeja. Dosta zavisi i od žreba, ali najviše zavisi od nas samih. Svaka utakmica je mnogo važna i Dinamu dajemo maksimalan respekt“, počeo je strateg Voždovca i nastavio:

„Kup je specifično takmičenje i tu ni jedna utakmica ne sme da se potceni. U svojoj karijeri sam osvajao Kup i znam koliko je na tom putu bilo teško da se u uvodnim rundama izbace neke ekipe iz nižih rangova“.

Dinamo 1945 takmiči se u Srpskoj ligi Vojvodina, trećem rangu srpskog fudbala, ali mladi stručnjak ništa ne prepušta slučaju i ističe da će njegov tim ovom duelu pristupiti sa najvećom mogućom pažnjom.

„Pogledali smo i analizirali protivnika, imaju zaista nekoliko iskusnih i superligaških igrača. Sa Nemanjom Lakić Pešićem sam sarađivao u Levadiji, poznajem ga jako dobro, izuzetan momak i igrač koji svojim iskustvom sigurno moze mnogo da pomogne ekipi. Košanina znamo iz mlađih kategorija gde je mnogo obećavao. Posebno bih naglasio Brkića, koji razume fudbal na jednom jako visokom nivou. Imaju mladog i ambicioznog trenera, čija ekipa izgleda organizovano. Zbog svega ovoga utakmici pristupimo makmimalno ozbiljno“, poručio je trener Zmajeva.

Za očekivati je da će na predstojećem susretu u ekipi iz Zaplanjske šansu dobiti i igrači sa nešto manjom minutažom u odnosu na one najstandardnije, ali šef struke konstatuje da će to biti najbolja postava u tom trenutku.

„Sigurno će biti određenih promena u sastavu, ali izaći ćemo sa najjačim mogućim timom u tom momentu“, zaključio je gospodin Savić.

Ostavite komentar