Vezisti Zmajeva veruju u učinak svog tima protiv Partizana

09/12/2020VESTI

U okviru 18. kola Linglong Super lige očekuje nas pravi voždovački derbi, Zmajevima u goste dolazi ekipa Partizana!

Crno-bele ”komšije” posle rezultatskih oscilacija na početku sezone, imaju očekivano dobar ritam i pozitivan skor.

Sa druge strane, uprkos porazu na gostovanju u Kruševcu, Voždovac je kod kuće vezao niz od osam utakmica bez poraza (uključujući i Kup utakmice) zbog čega sa dozom samopouzdanja, ali uz poštovanje protivnika ulaze u ovaj duel.

O mogućnostima Voždovca u susretu sa Partizanom, kao i o periodu provedenom u protivničkom taboru, razgovarali smo sa Zmajevima koji su dobar deo svog fudbalskog razvoja proveli na Teleoptiku.

”Partizanova škola ima veliku ulogu u mom razvoju, kako ličnom tako i fudbalskom. Neki od najlepših događaja u mojoj karijeri vezani su za tih šest godina koliko sam proveo u omladinskoj školi,” započinje svoju priču Ivan Milosavljević koji je postao neizostavan deo u kreiranju prepoznatljive igre Voždovca.

Marko Živković i Luka Cvetićanin, saglasni su da je Partizanova škola jedna od najboljih u Evropi i da im je vreme provedeno u njoj mnogo značilo, ali su im očekivanja pred ovu utakmicu ista, da dokažu i pokažu da je Voždovac zasluženo u vrhu srpskog fudbala.

”Voždovac je klub koji uvek ide na pobedu kada igra kod kuće. Svesni smo kvaliteta koji ima Partizan i zato ne možemo i ne želim da pretimo, ali hoćemo pobedu kao protiv svakog drugog rivala koji dolazi na naš stadion”, jasan je mladi Cvetićanin.

Nastaviti niz utakmica kod kuće bez poraza, želja je i Marka Živkovića, iako je svestan kakav protivnik gostuje Zmajevima:

”Očekujem veoma lepu, ali istovremeno i veoma tešku utakmicu, jer i Partizan ima niz od šest pobeda. Mi volimo ovakve utakmice i učinićemo sve da ih pobedimo. Poštujemo protivnika, ali istovremeno želimo i tri boda.”

Na pitanje da li će proslaviti željeni pogodak protiv nekadašnjeg kluba mladi Kragujevčanin smatra da ako do toga dođe, to će biti uspeh njegovog tima i momci zaslužuju da se on proslavi. Živković je saglasan sa ovom konstatacijom uz sledeću napomenu:

”Voleo bih da postignem pogodak kao potvrdu svog kvaliteta, a proslavio bih na način na koji uvek to radim, u zagrljaju svojih saigrača. Više od toga ne bi bilo primereno, posebno jer smatram da su moja forma i postignuća uspeh mog sadašnjeg kluba, a ne propust prethodnog.”

Ostavite komentar