Važan bod na gostovanju u Nišu

15/04/2022VESTI

Prva utakmica Zmajeva u plej ofu nacionalnog šampionata završena je bez golova iako su na megdan izašle ekipe sa istim brojem bodova i koje teže samom vrhu tabele.

Radnički je napadčki izgledao energičnije, dok je Voždovac bio besprekoran u odbrani, na čelu sa čuvarem mreže, Milošem Krunićem.

Na kraju utakmice, šef struke Zmajeva, istakao je zrelost koju je ova ekipa možda i po prvi put ove sezone pokazala.

”Zahvalio bih se prvenstveno ekipi Radničkog na gostoprimstvu. U najavi utakmice isticali smo važnost stanja terena koji je večeras bio i iznad očekivanog! Mislim da smo uzeli ”slađi” bod, drugo poluvreme smo dosta trpeli, ali me raduje činjenica da smo uprkos naletima Radničkog uspeli da pokažemo ozbiljnost i čvrstinu, sa minimumom grešaka. To nas je na kraju dovelo do zasluženog boda.”

Počeli su Zmajevi nešto defnzivnije utakmicu u Nišu, ali sa prepoznatljivim visokim presingom na gol Radničkog.

Ipak, prvi ozbiljniji napad imali su domaći pokušajem sa distance Mesarovića, ali je Ivezić bio na mestu i loptu poslao u korner. Uspešno je odbijen i naredni napad te je Voždovac dobio priliku da smiri igru i postavi prepoznatljivi sistem.

U 10. minutu Krunić je izuzetno anticipirao napad i sprečio špica domaćih da dođe do lopte u petercu na izuzetan pas iako je napadač Radničkog bio između dva odbrambena igrača Voždovca. 

Justas Lasickas povukao je u sledećem napadu odličnu kontru, ali je sprečen nedozvoljenim startom. Prekid je rezultirao prvim udarcem iz ugla za Voždovac gde su prvo glavom pokušali Milović i Hajdin potom novim centaršutom Mijailovića i Damjanović

Posle odličnog prodora litvanskog reprezentativca nekoliko minuta kasnije odlično je akciju nastavio Ajdinović koji je u dva navrata uspeo da uputi dobar centaršut, ali je Hajdin bio previše unutar šesnaesterca te nije mogao da zapreti udarcem glavom.

Ponovio je sličan prodor brzonogi Pantović ali Đurišić nije uspeo adekvatno da primi loptu i uputi bolji šut. Pokušao je na odbijenu raspoloženi Lasickas, ali je umesto udarca glavom na koji je natrčavao faulirao golmana Radničkog. 

Prvu javnu opomenu u redovima Zmajeva dobio je Filip Damjanović u 30. minutu zbog prekršaja nad Lazarom Arsićem.

Do kraja poluvremena pokušavali su domaćini da ugroze gol sigurnog Krunića proigravnjima dugim pasovima sa svoje polovine i udarcima sa distance, ali je golman Zmajeva uz pomoću odbrane pravoremeno reagovao na svaki pokušaj.

Sa druge stgrane nije se Voždovac previše naigrao na polovini Radničkog uprkos dobroj kretnji po krilu i uz pomoć Ajdinovića, najraspoloženijeg igrača sredine terena.

photo credits: FK Radnički Niš

Drugo poluvreme nije donelo velike promene, Radnički je ponovo krenuo ofanzivnije dok je Voždovac imao prodore koji nisu ozbiljnije ugrožavali gol domaćih.

U prvih 10 minuta nastavka rezultat je ostao nepromenjen najviše zahvaljujući golmanu Zmajeva koji je dobrim postavljanjem pre svega omogućio sebi sigurne reakcije.

To se najviše osetilo u 58. minutu kada je Lazar Arsić izveo direktan slobodan udarac posle starta na loptu Stefana Hajdina koji je glavni sudija utakmice okarakterisao kao prekršaj. Udarac je išao u suprotan, donji levi ugao, ali je Krunić refleksnom reakcijom sprečio potencijalan pogodak.

Naredni napad doneo je javnu opomenu za Zmaja među stativama koji je morao da izađe iz kaznenog prostora i prekršajem zaustavi igrača Radničkog. 

67. minut doneo je novu pretnju po gol Voždovca, ali su na vreme glavom reagovali prvo Damjanović, potom Milović. Nastavio je Radnički da preti, ali je odbrana bila na visini zadatka. 

Aleksandar Linta napravio je prvu promenu u 73. minutu kada je na energiju na terenu pokušao da utiče uvođenjem mladog Martina Novakovića umesto Aleksandra Ćirkovića.

Do kraja su još zaigrali Stefan Purtić, Alen Mašović i Nemanja Milojević koji su na teren ušli umesto Edina Ajdinovića, Miloša Pantovića i Justasa Lasickasa

Završnica utakmice nije donela veća uzbuđenja, ali je potvrdila utisak čitave utakmice, a to je da je Miloš Krunić ubedljivo odneo epitet igrača utakmice, kao i da napad nije bio na očekivanom nivou.

Ipak, maksimalno zalaganje igrača donelo je veliki bod na izuzetno teškom gostovanju. 

Naredne dve utakmice Voždovac dočekuje kao domaćin ekipama Vojvodine i Napretka iz Kruševca uz napomenu da se duel sa Novosađanima igra već u četvrtak, sa početkom u 19.05.

Ostavite komentar