Upoznajte Nikšu: Hrabrog Sokola među Zmajevima

17/10/2023VESTI

Fudbalski klub Voždovac nastavio je sa dobrim rezultatima i nastupima u aktuelnoj sezoni.

Zmajevi su peti na tabeli domaćeg šampionata i dalje su neporaženi na svom Krovu.

Utisak je da je ekipa sa Dušanovca nastavila tamo gde je stala prošle takmičarske godine.

Ceo tim je bolji i iskusniji, što se vidi kako po rezultatima tako i u duelima sa najboljim timova gde je primetan napredak oličen u stanju na tabeli.

Jedan od momaka koji je svoj fudbalski put nastavio uzlaznom putanjom jeste Nikša Vujanović, koji se tokom reprezentativne pauze osvrnuo na aktuelnu sezonu i boravak na Krovu.

Ipak, ovih dana pažnja fudbalske javnosti je usmerena ka utakmici između Srbije i Crne Gore, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Pratim grupu u kojoj su Crna Gora i Srbija, bliži se i taj međusobni duel koji će imati veliki značaj. Moje želje su da zajedno idemo na Evropsko prvenstvo, a da bi se to ostvarilo Crnoj Gori je neophodna pobeda u tom meču, tako da sam u ovoj situaciji pristrastan i nadam se da ćemo ostvariti istorijski uspeh i plasirati se na kontinentalni šampionat u Nemačkoj“, počeo je Vujanović.

Krilni fudbaler bio je standardan u mlađim reprezentativnim selekcijama Crne Gore, a veruje da bi u budućnosti mogao da ponese i dres najboljeg državnog tima.

„San mi je da obučem dres reprezentacije, to bi bio vrhunac moje karijere. Siguran sam da će i taj momenat doći, samo je pitanje vremena. Moje je da se dokazujem i da probam da se nametnem selektoru“, kaže igrač Voždovca.

Kao i većina stvari u životu, ljubav prema sportu i fudbalu poneo je iz porodice.

„Moji prvi fudbalski koraci bili su sa sedam godina u mom matičnom klubu Lovćen. Dolazim iz sportske porodice. Dok sam bio dečak moj brat je uveliko uplivao u svet fudbala. To je bila glavna tema u kući, tako sam ga i ja zavoleo od malih nogu. Posle par godina sam jasno znao da će to biti put kojim ću ići“, otkrio je Vujanović.

Dvadesetdvogodišnji Cetinjanin u dosadašnjoj karijeri uspešno je nastupao za mlađe kategorije Partizana, zatim subotički Spartak i Rudar iz Plevalja odakle je pre nešto više od godinu dana stigao u Zaplanjsku.

„U Voždovcu sam preko godinu dana i mogu reći da je to stvarno klub kao nijedan drugi. Od prvog dana osećao sam se kao profesionalni fudbaler koji je došao u klub koji je zasnovan na pravim vrednostima i sa jasnom vizijom. Kada je tako na nama je samo da pratimo sistem, verujemo jedni drugima i ako smo pravi osuđeni smo na uspeh“, smatra krilni fudbaler.

U debitantskoj sezoni na Krovu uspeo je da se adaptira na novu sredinu, a u aktuelnoj je standardan u timu i sa dva gola i asistencijom doprineo je dobrim rezultatima tima.

„U ovoj sezoni pokazujemo da smo jedan organizovan tim koji poseduje kvalitet i neosporan talenat. U takvim okolnostima i meni je lakše da dođem do izražaja jer fudbal je kolektivna igra. Od početka priprema sam imao jasan cilj da ukoliko želim da napravim iskorak u karijeri moji statistički parametri moraju znatno da se poboljšaju u odnosu na prošlu sezonu“, rekao je Vujanović i dodao:

„U tom segmentu sam napravio iskorak i za sada sam prekopirao učinak sa priprema. Ali u fudbalu moraš da se potvrđujep iz utakmice u utakmicu. Protiv Železničara sam na izvanredan pas Vukašina Đurđevića postigao taj gol koji nam je na kraju doneo pobedu i nova tri boda. Bio je to neopisiv osećaj i takvi momenti mi mnogo znače. Najvažnije je da u kontinuitetu igramo dobro i ostvarujemo dobre rezultate, a na meni je da ekipi i sebi pomognem dobrim igrama“.

Ostavite komentar