Upoznajte Bjelicu – novi golmanski produkt sa Krova

04/11/2023VESTI

Ekipa iz Zaplanjske uspešno je počela takmičenje u Kupu Srbije, a pored pobede i plasmana u narednu rundu, sve je obradovao i debitantski nastup na zvaničnoj utakmici Sergeja Bjelice.

Utisak je bio potpun pošto je mladi golman sačuvao svoju mrežu netaknutom, a u nekoliko navrata je dobro intervenisao pokazujući da se radi o veoma talentovanom čuvaru mreže. 

Bjelica je tako postao još jedan od „diplomaca“ golmanskog učitelja, gospodina Predraga Miljkovića, koji je na fudbalski put izveo mnoge čuvare mreže. 

„On je u klubu godinu i po dana, za to vreme je vredno radio i izborio se za poziciju drugog golmana. Kup je bio šansa da upiše debi. Ispunio je naša očekivanja, nije primio gol što je posebno važno, pogotovu u ovakvim utakmicama, bio je maksimalno fokusiran i to nas raduje“, kazao je trener golmana Voždovca i dodao:

„Stabilna je ličnost što je bitno za mladog golmana, nije euforičan, ne pada u depresiju, konstantan je. U perspektivi može da bude ozbiljan golman u našem klubu i na tome radimo“. 

Talentovani golman nije krio zadovoljstvo posle debija. 

„Osećam se odlično i zadovoljno jer sam upisao prve zvanične minute u seniorskom fudbalu. Dok sam čekao debi trenirao sam najbolje što mogu da budem spreman i srećan nakon te utakmice“, počeo je visoki čuvar mreže i nastavio:

„Nikada se ne zna šta donosi utakmica, ali sa svoje strane učinio sam sve da sve prođe u redu i drago mi je što sam pomogao ekipi da prođemo u narednu rundu takmičenja“.

Pred debitanstski nastup očekivano je bilo treme na plećima mladog momka, ali podrška ekipe nije izostala.

„Naravno, bilo je treme ali one pozitivne. Treneri i saigrači su mi pre utakmice rekli da budem miran i siguran u sebe i da će sve biti kako treba. Ovo će mi biti podstrek za dalji rad, na meni je da nastavim da radim i treniram najbolje što znam“, otkrio je Bjelica.

„U Voždovcu mi je odlično. Želeo sam da dođem u ovakav klub i koristim priliku da se zahvalim svima na poverenju koje mi je ukazano“, istakao je golman Zmajeva.

Devetnaestogodišnji golman izneo je zanimljivu priču o tome kako je izabrao svoju fudbalsku ulogu.

„Fudbal sam počeo da treniram sa šest godina u jednoj školi fudbala u Istočnom Sarajevu, odakle sam otišao u FK Željezničar iz kog sam prošle godine došao na Krov. Golman sam postao jer sam se te pozicije prve setio kada me je trener pitao šta bih želio da igram“, prisetio se Bjelica.

Golman Voždovca istakao je da mu je porodica najveća podrška, a golmanske uzore vidi u liku i delu nemačkih reprezentativaca.

„Golmanski uzori su mi Manuel Nojer i Mark Andre Ter Štegen. Obojica su primeri kako se radom i trudom može postići puno toga u fudbalu“.

Da se radi o momku koji je sa obe noge na zemlji govori u prilog odgovor na pitanje o željama u nastavku fudbalskog razvoja.

„Ne gledam mnogo u budućnost jer sam još uvek mlad i na početku karijere, tako da su mi naredni ciljevi da treniram najbolje što mogu i da se trudim da svaki dan sve više napredujem, jer kada dam sve od sebe to mi donosi mir. Koja liga? Ne razmišljam o tome još, na umu mi je prvi naredni trening i utakmica u Voždovcu“, zaključio je Bjelica.

Ostavite komentar