Трилинг победа одличних Змајева!

30/08/2021ВЕСТИ

Пред прву репрезентативну паузу у првенству стручни штаб господина Предрага Рогана одлази са осмом узастопном утакмицом са позитивним резултатом код куће, као и трећим тријумфом у низу!

2:0 (2:0) против лазаревачке Колубаре головима Јустаса Ласицкаса и Николе Вујновића довеле су Вождовац на пето место на табели са 12 бодова из седам утакмица. 

Иако је првенство тек на свом почетку и очекује нас дуга и напорна сезона, Роган није крио задовољство што на паузу иде са хет-триком победа:

”Вредна три бода, момци су овим наградили себе за све што су до сада урадили и ја им на томе честитам. Такође, честитао бих и колеги Ђурђевићу и његовом тиму Колубари на изузетно коректној игри. Ми смо знали шта нас очекује, али смо одговорили чврстином и агресивношћу!”

Први део игре почео је паметним фаулом Немање Милојевића на самом почетку. После шута по земљи  по земљи лопта качи одбрану Змајева и одлази поред стативе за први корнер на утакмици. Милоје Прековић сигуран са интервенцијама од самог почетка.

Упркос теренској иницијативи Колубаре, Вождовац је вршио притисак преко Николе Вујновића који је стварао прилике.

Покушао је снажним шутем са дистанце Александар Богдановић али лопта одлази замало поред гола. Штопер Вождовца потом прави грешку и лопту предаје у ноге противника, али је шут упућен са десне стране био непрецизан.

Недуго затим гости су били у 100% шанси преко контранапда по десној страни, али се голман Вождовца поставио довољно добро да крилни нападач Лазаревчана не упути прецизан шут и да лопта оде тик поред стативе у гол аут.

Стварали су Змајеви прилике преко капитена Хајдина, Ласицкаса, Милосављевића, Милојевића и Пантовића, лопта кружила од ноге до ноге, са једне на другу страну, али би завршница била непрецизна.

Награда за упорност стигла је већ у 21. минуту! Одличан напад Вождовца преко Стефана Хајдина који упошљава шпица Николу Вујновића. Овај спушта лопту до Милоша Пантовића који је одвукао одбрану Колубаре на себе и отворио простор Јустасу Ласицкасу за 1:0!

Поново је Немања Милојевић био на висини задатка спречивши на средини обећавајући напад, али је овога пута за то зарадио јавну опомену у 41. минуту. 

На паузу су Змајеви отишли са дуплираном предношћу јер је маестрални Никола Вујновић сјајним соло продором од средине терена матирао голмана Душана Пулетића за 2:0 неколико минута пре него што је судија свирао полувреме.

Други део игре отворио је притисак гостујуће екипа која није одустала од борбе за бодове до самог краја.

Имао је Вождовац неколико прилика да повећа предност, али је завршница била непрецизна. Са друге стране, одбрана је била на висини задатка, док се у неколико наврата посебно истакао голман Милоје Прековић сачувавши мрежу Змајева.

До краја утакмице Колубара је покушавала до гола, али је мрежа Вождовца мировала, док су прилику да повисе резултат Змајеви имали кроз контранападе преко расположеног Ивана Милосављевића којег је касније заменио Един Ајдиновић. И промена у шпицу довела је до нових прилика преко искусног Милоша Стојчева који је у игру ушао уместо Николе Вујновића.

Прилику да заиграју добили су и Немања Цветковић и Филип Станисављевић у надокнади времена, када су после добро обављеног посла изашли Немања Милојевић и Јустас Ласицкас.

Следи пауза од две недеље без лигашких утакмица, али ће Змајеви то време искористити за одржавање форме и по неку пријатељску проверу.

БРАВО ВОЖДЕ!

Оставите коментар