TRANSFER LETA U SRBIJI – MARKO DEVIĆ JE NOVI IGRAČ VOŽDOVCA!

19/08/2019VESTI

Fudbalski klub Voždovac danas je predstavio svoje novo pojačanje, ono koje će sigurno privući najveću pažnju fudbalske javnosti. Iskusni napadač, Marko Dević, zadužo je danas opremu kluba iz Zaplanjske ulice u kojoj će nastupati ove sezone.

Čovek koji je fudbalskim umećem toliko opčinio Ukrajince, da su mu ponudili pasoš i mesto u reprezentaciji pored legendarnog Andreja Ševčenka, od danas je zvanično član Voždovca. Dević je prvi igrač koji je postigao het-trik u dresu ukrajinskog nacionalnog tima, a u 35 zabeleženih nastupa, postigao je 7 pogodaka.

F

Fudbaler koji je kroz karijeru igrao za Šahtjor iz Donjecka, Rubin iz Kazanja, Rostov i Metalist iz Harkova nakon 14 godina vratio se u Srbiju i napominje da mu je drago što dolazi u „zdravu fudbalsku sredinu“.

– Najveći motiv za povratak u Srbiju je naravno porodica. Osetio sam, i pored drugih ponuda, da je vreme da se vratim kući. Srećan sam što sam postao član Voždovca, jer je jedan od najboljih klubova u Srbiji, i ono što je najbitnije, to je jedna zdrava fudbalska sredina, i takođe to je klub iz kojeg sam otišao u inostranstvo. Polako se upoznajem sa ekipom i momcima, i očekujem da ću se ubrzo adaptirati ekipi.

Svojim enormnim iskustvom Dević sigurno može da pomogne mlađim igračima Voždovca, a toga je i on sam svestam.

– Želim da pomognem mladim igračima, da se razvijaju u pravom smeru, i uvek sam dostupan za savet ili bilo šta drugo što im može pomoći u daljem razvoju, kao i da budem dobar primer, kako na terenu, tako i van terena. Želim da svi zajedno napravimo što veći rezultat, i jedva čekam da zaigram na „krovu“.

Upitan da uporedi Voždovac iz kojeg se otisnuo pre 15 godina, sa modernizovanim klubom kakav je danas, Dević se našalio i rekao:

– Klub sada ima fenomenalne uslove za rad, jedino je stadion na malo većoj nadmorskoj visini nego što sam ga ostavio kada sam otišao 2004. godine.

Dević se odmah priključio novim saigračima na treninzima, a priliku za povratnički nastup u srpskom fudbalu imaće ovog vikenda, i to baš na „krovu“, jer ekipa Voždovca dočekuje lučansku Mladost u subotu od 20 časova.

Kako je jutros dočekan Dević na „krovu“ možete videti u sledećem videu:

Ostavite komentar