Светла будућност београдског и српског фудбала – Марко Здравковић нови председник ФСБ

20/09/2022ВЕСТИ

Велико признање за Вождовац! Први човек клуба, господин Марко Здравковић, званично је изабран на функцију председника Фудбалског савеза Београда!

Поред господина Здравковића, клуб из Заплањске имаће још једног представника у врху ове институције, на позицију генералног секретара градског савеза изабран је и генерални директор Вождовца, господин Милош Мирковић.

Јуче је у просторијама ГЦФК „Стари Диф“ одржана Изборна седница 54. сазива Скупштине ФСБ на којој су донете важне одлуке за функционисање Савеза у наредне четири године.

Господин Здравковић био је једини кандидат за председника Фудбалског савеза Београда и гласовима 33 присутна делегата једногласно је изабран на ту функцију за мандатни период од 2022. до 2026. године. 

Новоизабрани први човек београдског фудбала није крио да је почаствован новим задужењем.

За мене ова улога представља велику част, али исто тако и одговорност. Ово је на неки начин потврда мог дугогодишњег и квалитетног рада у фудбалском клубу Вождовац са којим сам много постигао. Кренули смо од трећег ранга такмичења, а већ годинама смо по свим критеријумима стабилан суперлигашки клуб, имамо модеран стадион и преданим радом развијамо се у свим сегментима из сезоне у сезону“, рекао је господин Здравковић а потом се осврнуо и на циљеве на својој новој позицији.

Циљеви су увек највиши који у датим околностима и времену могу бити остварени. Први је већ постигнут, формирали смо Извршни одбор састављен од стручних људи са дугогодишњим искуством на функцијама у фудбалу и верујем да ћемо заједно успети да направимо позитивне промене за добробит нашег спорта. Главни задаци биће да се подигне ниво свих структура, као и такмичења која су под ингеренцијом ФСБ”, закључио је господин Здравковић.

Новоизабрани чланови ИО су по именовању одржали и први седницу, те су за позицију генералног секретара Фудбалског савеза Београда изабрали господина Милоша Мирковића.

Дугогодишњи оперативац клуба из Браће Јерковић захвалан је на указаном поверењу и новој улози у његовој каријери. 

Веома сам задовољан што сам изабран на позицију генералног секретара ФСБ. Тиме је признат и мој осмогодишњи рад у фудбалском клубу Вождовац, од стране фудбалских људи Београда, који су препознали да радом у Савезу могу да помогнем и развоју аматерског фудбала. Желим да се посебно захвалим Марку Здравковићу, са којим имам изванредну сарадњу у клубу свих ових година и који је проценио да сам добро радио свој посао те ме је предложио и на ову функцију. Хвала и свим члановима Извршног одбора који су подржали тај предлог. Мислим да сви заједно можемо да подигнемо аматерски фудбал на виши ниво, да помогнемо развоју клубова, како у сениорском, тако у омладинском, као и у базичном фудбалу, што ће за последицу имати касније и развој професионалног фудбала. Ово је искорак у мојој каријери, нешто чему сам тежио и биће ми додатни мотив да радим још више и боље како бих био од користи за даље унапређење фудбала.

Нема сумње да ће сјајну сарадњу са Крова, тандем Здравковић-Мирковић пренети и у просторије Делиградске 27.Оставите коментар