STUPAREVIĆ: „ŽELIM DA OSTVARIM SVE SVOJE CILjEVE“

27/03/2017VESTI

Filip Stuparević je mlada nada Voždovca i kadetski reprezentativac Srbije. Uveliko je postao prvotimac Zmajeva, u vrhu liste strelaca je u omladinskom šampionatu Srbije, ali najbitniji uspeh ovog proleća, trenutno mu je plasman na evropski šampionat koji se održava u Hrvatskoj. Novi uspesi su na dohvat ruke.

Kvalifikacije su održane u Škotskoj, a Filip je na tri utakmice postigao dva gola. Gol koji je postigao protiv Crne gore je otvorio vrata šampionata Starog kontinenta.

„Prvi krug kvalifikacija smo prošli ubedljivo, dobre igre i rezultate smo potvrdili u drugom krugu i ispunili prvi cilj koji smo postavili, a to je da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Najteže nam je bilo posle utakice koju smo odigrali protiv Škotske, ali uspeli smo da se konsolidujemo brzo i svu snagu usmerili na meč protv Crne gore, a sve ostalo je istorija“. zapoečeo je Stuparević.

Evropsko prvenstvo će se održati u Hrvatskoj, na red dolaze novi ciljevi: „Čekamo žreb početkom aprila, kako bismo videli protivnike. Međutim, želimo da dostignemo najveće domete i svakom igraču je to san, kada se već plasira na evropsko prvenstvo. Očekivanja su nam velika i trudićemo se da ih ispunimo.“

Ipak, Filipa očekuju i utakmice u domaćem prvenstvu: „Ulazak u plej of nam je primarni fokus, a nakon toga ćemo ići korak po korak. Kup nam se takođe približava i susret sa Partizanom. Ekipa je spremna i kadra da odgovori svim izazovima koji se nađu pred njom. Ispunićemo sve zahteve šefa stručnog štaba, a verujem i u potvrdu velikih očekivanja koja su pred nama.“ – optimista je Filip Stuparević.

 

Ostavite komentar