STUPAREVIĆ ZA SPORTKLUB: NEMAČKA „PO IMENIMA“ NAJTEŽI RIVAL

06/04/2017VESTI

Kadetska reprezentacija Srbije saznala je imena rivala na Evropskom prvestvu koje će u maju biti odigrano u Hrvatskoj.

U Grupi C, Orlići će se za mesto u četvrtfinalu boriti sa Republikom Irskom, Nemačkom i Bosnom i Hercegovinom.

Fudbal jeste igra u kojoj isti dres nosi 11 igrača, ali nije retkost da se mečevi dobijaju na individualni kvalitet pojedinaca.

U dve faze kvalifikacija, Srbija je prvo predvođena Ilijom Stolicom savladala Makedoniju i Albaniju, a zatim u elitnoj rundi kvalifikacija, na turniru u Škotskoj, pod vođstvom Perice Ognjenovića bila bolja od Švajcarske i Crne Gore.

Na kraju se plasman na Euro sveo na jedan gol koji je protiv Crne Gore postigao Filip Stuparević.

„Ne može pojedinac u fudbalu mnogo da uradi sam. Sve je to zasluga cele ekipe i na Euro smo se plasirali kao tim. Želeo bih da iskoristim priliku i da čestitam saigračima i stručnom štabu na plasmanu na Evropsko prvenstvo“, rekao je Filip Stuparević u razgovoru za Sport Klub.

Selektor Ognjenović ocenio je žreb kao povoljan za Srbiju, a mladi Stuparević kaže da ne treba potcenjivati rivale jer je to najopasnija zamka u koju tim ili reprezentacija mogu da upadnu pred početak takmičenja.

„Sudeći po imenima igrača, najteži rival biće nam Nemačka, ali neće biti lako ni sa Republikom Irskom ni sa Bosnom i Hercegovinom“, kaže Stuparević.

Pokazali su Orlići da umeju da igraju pod pritiskom. I pored toga što im je u duelu sa Crnom Gorom „igrala“ samo pobeda, i što su u prvom poluvremenu promašili penal, nisu bili demoralisani i nisu odustajali od svog plana igre što ih je, nakon Stuparevićevog gola dovelo i do pobede.

Na Evropskom prvenstvu za svaku reprezentaciju cilj je, naravno, što bolji plasman. Na ovogodišenjem šampionatu Evrope svi će imati i dodatni motiv jer će pet najboljih reprezentacija obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo biće održano u Hrvatskoj, počinje 3. maja, a šampiona ćemo dobiti 16 dana kasnije.

AUTOR: MAJA TODIĆ

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Reprezentacija/a148167-Stuparevic-za-SK-Nemacka-po-imenima-najtezi-rival.html

 

Ostavite komentar