СТУПАРЕВИЋ ЗА СПОРТКЛУБ: НЕМАЧКА „ПО ИМЕНИМА“ НАЈТЕЖИ РИВАЛ

06/04/2017ВЕСТИ

Кадетска репрезентација Србије сазнала је имена ривала на Европском првеству које ће у мају бити одиграно у Хрватској.

У Групи Ц, Орлићи ће се за место у четвртфиналу борити са Републиком Ирском, Немачком и Босном и Херцеговином.

Фудбал јесте игра у којој исти дрес носи 11 играча, али није реткост да се мечеви добијају на индивидуални квалитет појединаца.

У две фазе квалификација, Србија је прво предвођена Илијом Столицом савладала Македонију и Албанију, а затим у елитној рунди квалификација, на турниру у Шкотској, под вођством Перице Огњеновића била боља од Швајцарске и Црне Горе.

На крају се пласман на Еуро свео на један гол који је против Црне Горе постигао Филип Ступаревић.

„Не може појединац у фудбалу много да уради сам. Све је то заслуга целе екипе и на Еуро смо се пласирали као тим. Желео бих да искористим прилику и да честитам саиграчима и стручном штабу на пласману на Европско првенство“, рекао је Филип Ступаревић у разговору за Спорт Клуб.

Селектор Огњеновић оценио је жреб као повољан за Србију, а млади Ступаревић каже да не треба потцењивати ривале јер је то најопаснија замка у коју тим или репрезентација могу да упадну пред почетак такмичења.

„Судећи по именима играча, најтежи ривал биће нам Немачка, али неће бити лако ни са Републиком Ирском ни са Босном и Херцеговином“, каже Ступаревић.

Показали су Орлићи да умеју да играју под притиском. И поред тога што им је у дуелу са Црном Гором „играла“ само победа, и што су у првом полувремену промашили пенал, нису били деморалисани и нису одустајали од свог плана игре што их је, након Ступаревићевог гола довело и до победе.

На Европском првенству за сваку репрезентацију циљ је, наравно, што бољи пласман. На овогодишењем шампионату Европе сви ће имати и додатни мотив јер ће пет најбољих репрезентација обезбедити пласман на Светско првенство.

Европско првенство биће одржано у Хрватској, почиње 3. маја, а шампиона ћемо добити 16 дана касније.

АУТОР: МАЈА ТОДИЋ

ИЗВОР: http://sportklub.rs/Fudbal/Reprezentacija/a148167-Stuparevic-za-SK-Nemacka-po-imenima-najtezi-rival.html

 

Оставите коментар