Stručni štab Voždovca teži najvišim ciljevima

12/10/2021VESTI

Reprezentativna pauza u prvenstvu omogućila je novom stručnom štabu više vremena za ozbiljniji rad sa igračima jer su faktički u roku od dva dana po dolasku u Voždovac seli na klupu i preuzeli odgovornost.

Aleksandar Linta okupio je oko sebe tim ljudi koji su spoj mladosti, novih fudbalskih trendova, ali i iskustva koje ne dolazi samo iz trnerskog, već i igračkog ugla.

Na tu temu, svoje internacionalno iskustvo podelio je sa nama jedan od trenera, nekadašnji kapiten FK Zemun, gospodin Branislav Bajić.

”U Španiji sam shvatio šta je ”pravi fudbal”! Španija je zemlja u kojoj je fudbal strast, najvažnija sporedna stvar na svetu i predmet obožavanja u svakom smislu te reči.”

Igračku karijeru završio je u Kserezu, gde je i počeo trenerski posao nakon šest godina provedenih u klubu. Kasnije, put ga je po prvi put odveo do Krova gde je kako kaže, napredovao u svakom smislu kao ličnost i trener. Sada je ponovo tu, kao jedan od prvih saradnika Aleksandra Linte, sa kojim sanja najviše ciljeve, a to je sam vrh srpskog fudbala.

Istog mišljenja je i najmlađi član stručnog štaba, gospodin Nemanja Kaćanski koji na to ističe želju da Zmajevi igraju jedan moderan, dobar, napadački fudbal.

”Mislm da je grupa igrača perspektivna sa puno mladih igrača koji uz doba grupni, ali i individualni rad može da postigne zavidan rezultat i podigne kvalitet pojedinca na još veći nivo”, jasan je mladi stručnjak.

Karijeru je započeo sa svega dvadeset godina jer je oduvek znao da je ovo poziv kojim želi da se bavi i toga je pored ostvarenih rezultata u Srbiji preporučilo i za rad u Kini gde je proveo četiri godine.

Pored starosedeoca u klubu, trenera golmana, gospodina Predraga Miljkovića, važan ”šraf” u timu Aleksandra Linte je i kondicioni trener, gospodin Duško Korać čiji rad igra veliku ulogu u reprezentativnoj pauzi.

”Svaka pauza u toku prvenstva dobro dođe, pre svega sa psihičkog aspekta, a ništa manje ni sa fizičkog. Ovaj period koristimo da se igrači oporave od opterećenja kroz koje su prolazili do pauze. Kada se sve to uzme u obzir, oni nastavljaju prvenstvo mnogo svežiji i u boljem fizičkom stanju”, reči su gospodina Koraća, koji je svoju trenersku seniorsku karijeru započeo baš u Voždovcu.

”Voždovac doživljavam kao svoj drugi dom i samim tim ambicije su nam svima jako visoke i verujemo da ćemo ih ostvariti”, reči su gotovo svih članova stručnog štaba Zmajeva.

Prvenstvo se ovog petka nastavlja na Krovu, utakmicom protiv kruševačkog Napretka. Biće to još jedan praznik srpskog fudbala i susre dve ekipe koje su dosta toga pokazale u dosadašnjim mečevima.

Ostavite komentar