Стручни штаб Вождовца тежи највишим циљевима

12/10/2021ВЕСТИ

Репрезентативна пауза у првенству омогућила је новом стручном штабу више времена за озбиљнији рад са играчима јер су фактички у року од два дана по доласку у Вождовац сели на клупу и преузели одговорност.

Александар Линта окупио је око себе тим људи који су спој младости, нових фудбалских трендова, али и искуства које не долази само из трнерског, већ и играчког угла.

На ту тему, своје интернационално искуство поделио је са нама један од тренера, некадашњи капитен ФК Земун, господин Бранислав Бајић.

”У Шпанији сам схватио шта је ”прави фудбал”! Шпанија је земља у којој је фудбал страст, најважнија споредна ствар на свету и предмет обожавања у сваком смислу те речи.”

Играчку каријеру завршио је у Ксерезу, где је и почео тренерски посао након шест година проведених у клубу. Касније, пут га је по први пут одвео до Крова где је како каже, напредовао у сваком смислу као личност и тренер. Сада је поново ту, као један од првих сарадника Александра Линте, са којим сања највише циљеве, а то је сам врх српског фудбала.

Истог мишљења је и најмлађи члан стручног штаба, господин Немања Каћански који на то истиче жељу да Змајеви играју један модеран, добар, нападачки фудбал.

”Мислм да је група играча перспективна са пуно младих играча који уз доба групни, али и индивидуални рад може да постигне завидан резултат и подигне квалитет појединца на још већи ниво”, јасан је млади стручњак.

Каријеру је започео са свега двадесет година јер је одувек знао да је ово позив којим жели да се бави и тога је поред остварених резултата у Србији препоручило и за рад у Кини где је провео четири године.

Поред староседеоца у клубу, тренера голмана, господина Предрага Миљковића, важан ”шраф” у тиму Александра Линте је и кондициони тренер, господин Душко Кораћ чији рад игра велику улогу у репрезентативној паузи.

”Свака пауза у току првенства добро дође, пре свега са психичког аспекта, а ништа мање ни са физичког. Овај период користимо да се играчи опораве од оптерећења кроз које су пролазили до паузе. Када се све то узме у обзир, они настављају првенство много свежији и у бољем физичком стању”, речи су господина Кораћа, који је своју тренерску сениорску каријеру започео баш у Вождовцу.

”Вождовац доживљавам као свој други дом и самим тим амбиције су нам свима јако високе и верујемо да ћемо их остварити”, речи су готово свих чланова стручног штаба Змајева.

Првенство се овог петка наставља на Крову, утакмицом против крушевачког Напретка. Биће то још један празник српског фудбала и сусре две екипе које су доста тога показале у досадашњим мечевима.

Оставите коментар