Štoperski tandem Gajić – Milović za mirnu mrežu i siguran napad Zmajeva

04/10/2020VESTI

U prethodne četiri utakmice od kojih dve odigrane na Krovu, mreža Voždovca ostala je mirna. Pored sjajnog pojačanja u vidu golmana Miloja Prekovića, najveće zasluge za stabilnu odbranu idu štoperima Marku Gajiću i Milošu Miloviću.

Međutim, njihov učinak vidljiv je i u napadu. Velika su pomoć sredini terena, a najveća opasnost po gol protivnika prilikom prekida zbog svoje visine i preciznosti udrca glavom. 

Koliko su važni faktori za ekipu govori i podatak da je u utakmici protiv Mačve napad ”probuđen” nakon što je Miloš Milović uputio šut za distance. O motivu da se okuraži na tako nešto kaže:

”Želja mi je bila da dam gol, ali mi smo zapravo tu da motivišemo jedni druge i drago mi je da sam u tome uspeo.”

Početak utakmice i prvo poluvreme u Šapcu nisu bili ni malo laki, samo u prva dva minuta Marko Gajić glavom je intervenisao više puta:

”Svako gostovanje u Šapcu je teško jer su oni jako organizovana ekipa, pogotovo u odbrani. Dobro stoje iza lopte i tu nije ni malo lako proći. Trebalo je samo biti strpljiv što smo mi i uradili”, rekao nam je Gajić, a na pitanje da li ga zbog silnih udaraca lopte glavom boli posle utakmica jasan je: ”Koliko god da me boli glava, ako smo na kraju pobedili – sve je u redu”.

Stamenom Milošu Miloviću, utakmica 10. kola Linglong Super lige Srbije, predstavljala je najtežu od početka sezone:

”I fizički i psihički, ova utakmica bila je najveći izazov za mene. Tipična takmičarska utakmica u kojoj nam je protivnik dao inicijativu i čekao na našu grešku. Mi smo na to uspešno odgovorili i zasluženo poneli tri boda kući.”

Da mreža ostane mirna i prilikom šanse u kojoj su je već svi videli u golu, visoki Crnogorac pobrinuo se izbacivanjem sa gol linije, ali ono što je posebno važno jeste na koji način funkcioniše trio Gajić – Preković – Milović:

”Mnogo nam znači što u tri utakmice nismo primili gol. Iako nismo prošli pripremni period zajedno, evidentno je da su se kockice u odbrani složile i da mi sjajno funkcionišemo”, zaključio je Milović.

Da je reprezentativna pauza došla u pravom trenutku, potvrdio je i Marko Gajić komentarom da je ovo prilika da se momci odmore i nastave sa dobrim radom na treninzima.

Zmajevi sledeću utakmicu igraju kod kuće, 17. oktobra, gde na Krovu dočekuju četvrtoplasiranu ekipu na tabeli, Spartak iz Subotice. 

Ostavite komentar