STOISAVLjEVIĆ, NAJMLAĐI DEBITANT LIGE ZA „MONDO“: „NEMAM POSEBAN RITUAL PRED MEČ, BITNO JE SAMO DA JE KOPAČKA ZATEGNUTA, A GLAVA NAMEŠTENA!“

01/12/2019VESTI

Fudbalski klub Voždovac nastavlja da pokazuje da oslanjanje na mlade igrače i potpuno poverenje u njih nije incident, već nešto što polako postaje trend u klubu iz Zaplanjske ulice.

Srpska fudbalska javnost danas je imala priliku da na velikoj sceni vidi i mladog Dragana Stoisavljevića koji je u meču protiv Crvene Zvezde debitovao samo pet dana nakon proslave 16. rođendana.

Stoisavljević se večeras upisao u istoriju Superlige tako što je postao najmlađi debitant u njenoj istoriji, preuzevši tako titulu koju je držao Ivan Ilić koji je debitovao za Crvenu Zvezdu 2017. godine sa 16 godina i 15 dana.

Portal Mondo danas je pozvao Gagija za izjavu povodom debitantskog nastupa u dresu Zmajeva, a mi vam je prenosimo:

– Želeo bih da se zahvalim stručnom štabu i upravi kluba na poverenju koje ima u mene i na prilici da debitujem za prvi tim. Možda bih više voleo da sam debitovao na našem ‘krovu’ i sa pobedom, ali zaista je jedinstveno iskustvo zaigrati Superligaški fudbal na ‘Marakani’ i osetiti jedinstvenu atmosferu, žao mi je jedino zbog toga što je rezultat izostao.

Na pitanje kako se snašao u prvom timu, Dragan odgovara:

– Sa prvim timom sam već godinu dana, od prošlih zimskih priprema i mogu samo da se i javno zahvalim starijim saigračima iz svlačionice na pomoći i podršci koju mi konstantno pružaju, mislim da bi bez njih privikavanje na veći nivo fudbala bio mnogo teži. Zaista se nadam da je ovo samo početak i da ću imati prilike da ostavim dubok trag u Voždovcu, jer sam u njemu ponikao i jedva čekam svoj prvi pogodak na ‘krovu’ u Superligi

Priupitan da nam približi kako se osećao kada je saznao da se će debitovati, Dragan je dao zreo odgovor i pokazao zašto stručni štav Zmajeva ima potpuno poverenje u njega. 

–  Znam samo da nisam osetio strah. Bio sam potpuno siguran u sebe, kao što sam i danas posle utakmice, i znam da je mnogo rada tek ispred mene. Ne žurim nigde, verujem u sebe i verujem da ću u budućnosti biti sve bolji i bolji.

I na pitanje da li postoji neki ritual pred meč, kojim redosledom oblači stvari pred meč, Dragan je odgovorio:

– Iskreno nisam razmišljao o tome, niti imam neki ritual. Bitno je samo da je kopačka zategnuta, glava „nameštena“ i onda na terenu nije bitno šta si prvo obukao 🙂

Ostavite komentar