STADION VOŽDOVCA – SPORTSKI SIMBOL GRADA

26/12/2017VESTI

Prethodna godina iza FK Voždovac je bila bogata i istorijska.

FK Voždovac je svojim igrama privukao veliki broj posetilaca na „krov“, statistika pokazuje da se broj posetilaca znatno uvećao. Zmajevi su ove godine igrali najlepši fudbal u Srbiji, a na „krov“ Stadiona u naselju Jerković su dolazila razna priznanja, kako individualna, tako i klupska i pored činjenice da je prethodna godina istorijska za fudbal u Srbiji, Zmajevi su dosta privukli pažnju. Uspesi u klupskim takmičenjima i plasman na najveću svetsku smotru u Rusiju su samo šlag na torti srpskog fudbala.

 

Specifičan objekat, teren na vrhu šoping centra, pogled na ceo Beograd, samo su dodatno doprineli da sam ugođaj bude još lepši.

Na Voždovcu, publika je mogla da vidi golove koji su obeležili sezone, jeseni, golovi koji su ulazili u najuže izbore za TV špice, ali na Voždovcu je publika mogla da vidi i najboljeg golmana superlige Zorana Popovića, najboljeg defanzivca Sašu Ivkovića. Dres sa državnim grbom su obukli u prošloj godini Aleksandar Filipović i Nikola Ćirković. 

Dejan Georgijević je svojim golovima poneo i epitet igrača meseca oktobra. Luković je na svakih sat vremena „tresao“ protivničke mreže, a golovi Putinčanina, Ješića su dokazano bili najlepši i dodatno su dovodili publiku na Stadion. Voždovac u svojim redovima ima i mlade reprezentativce Srbije Stuparević, Srećković, Maksimović, Blagojević, te crnogorske reprezentativce Milovića i Perovića. Ako se na to doda podatak da je samo na jesen bilo 15 različitih strelaca, jasno je da „opasnost“ po goste preti sa svih strana. 

Voždovac je ove sezone bio domaćin raznim fudbalskim manifestacijama. Po prvi put u istoriji u prvenstvenim mečevima su na „krov“ došli gradski rivali Crvena zvezda i Partizan. Pohvale za organizaciju su donosile sa sobom najveće ocene. Organizovano je i finale kupa Beograda, a kao kruna svega imali smo prilike da gledamo i duel ženskih reprezentacija Srbije i Španije.

Omladinci i kadeti Voždovca igraju najkvalitetniju ligu Srbije.

Leto je pripalo mališanima, škola se završila i sve je bilo okrenuto sportu. Za najmlađe su organizovane dečije igre, pa je na red došao i italijanski kamp, a vrhunac svega je bio kamp Voždovca. Za manje od mesec dana kroz Stadion je prodefilovalo preko 1000 mališana.

Publika je uživala gledajući lep fudbal, gledajući buduće nade, ali takođe ove sezone u sjajnom ambijentu sa novim krovom, uz novi semafor, ali reflektore, navijači su mogli da uživaju u najboljem fudbalu u gradu, ali i šire.

U narednoj godini nas očekuje još dobrog fudbala, još novih akcija i kampova, gradski derbi će uvek biti aktuelan, završnice kupova, utakmice reprezentacija, ali i liga šampiona. 

Najbolji fudbal će se opet igrati na Voždovcu.

Ostavite komentar