Stadion Voždovca – centar svih fudbalskih događaja

15/06/2018VESTI

Voždovac je jednostavno moderan klub. Stadion se nalazi na atraktivnoj lokaciji jedinstvenoj u svetu. Stadion koji privlači sve više domaćih posetilaca, ali broj ljudi iz celoga sveta je sve veći, svi žele da vide fudbalski teren na krovu šoping centra, dom fudbalera Voždovca.

Ne samo po lokaciji, pre svega posetioci stadiona su navijači, sve ih je veći broj i publika na stadionu iz godine u godinu dolazi u sve većem broju.

Igre fudbalera Voždovca su bile magnet i za najveće evropske skaute, potvrda toga je da su već sada beleške izaslanika velikana evropskog fudbala pune imenima fudbalera Voždovca. Najbolji igrači odlaze iz Voždovca i nosioci su igre u svojim klubovima.

Srpska ženska reprezentacija je ugostila selekciju Španije. Španska ženska reprezentacija se plasirala među najboljih 8 selekcija Starog kontinenta, a upravo na našem Stadionu smo imali priliku da je gledamo u duelu u grupnoj fazi u duelu sa selekcijom Srbije. Napravljen je događaj za priču.

Priča se uveliko i o kampu italijanske reprezentacije, koji u saradnji sa našim klubom godinama unazad organizuje fudbalsku priču na „krovu“ tržnog centra, Ravaneli i Zambrota su samo neki od promotera koji su posetili Beograd. Italijani su redovni gosti, te  nije ni čudo da su opet u Beogradu, jer dobre stvari ne treba menjati. Njihova škola je treću godinu za redom našla svoj mir na Stadionu na kojem igraju Zmajevi. 

Utakmica o kojoj se priča je i utakmica juniorske lige šampiona. Na našem stadionu su igrali Brodarac i Mančester Junajted. Veliki Mančester je predvodio legendarni Niki Bat, mlade nade kluba iz Engleske su došle do sam završnice najjačeg klupskog takmičenja, a pohod im je krenuo upravo sa stadiona Voždovca.

U susednoj Rumuniji vodila se žestoka borba za titulu prvaka u kojoj je učestvovao i fudbalski klub Poli iz Temišvara, zimus je i on svoje pripreme započeo na stadionu na kojem igraju i fudbaleri Voždovca i odigrao pravi evropski meč sa  Zmajevima.

Stranci su nosili lepe utiske sa „krova“, ali će ih svake godine imati sve više. Strani mediji su pisali o Stadionu na „krovu“ tržnog centra kao svetskom čudu koje ne treba preskočiti prilikom razgledanja Beograda. Stadion se ne nalazi ni u stenama, ni u morima, ni u brdima, ali svakako na egzotičnom mestu koje treba posetiti. A poseta je stigla i iz Kine i to najviše delegacija, a potpisana je i saradnja sa FK Janbian Funde. Igre Zmajeva se prate i u Aziji.

Za godinu dana klub je nastavio da pomera granice i da se bori, da osvaja bodove i da se razvija. Rezultatski da pomera lestvice, ređa pobede i donosi radost svojim navijačima. Voždovac je ove godine bio prvi do granice koja vodi ka Evropi. Na „krovu“ su proletos ostvarene pobede protiv Partizana, Vojvodine, Napretka, Radničkog iz Niša…

 

Krem sezone je bila humanitarna utakmica na kojoj su se okupile sadašnje i nekadašnje vedete srpskog, ali i svetskog fudbala igrajući za fondaciju „zajedno za život“ protiv umetničke reprezentacije Srbije koja je okupila najpoznatije glumce, pevače, ali takođe i fudbalere. Voždovac je opet bio dobar domaćin, a umetnička reprezentacija se u Srbiju vratila iz Rusije sa bronzom. Napravljena je sjajna uvertira za najveću planetarnu smotru…

Za fudbalski klub Voždovac se definitivno vezuju samo uspesi!

Ostavite komentar