ГРКИНИЋ ЗА СК: ИЛИЈИНА ФИЛОСОФИЈА И НАШЕ МЛАДЕ СНАГЕ

25/06/2017ВЕСТИ

Екипе које ће играти квалификације за европска такмичења полако приводе припреме крају, за остале се тек приближава најважнији део припремног периода. За Спорт Kлуб је о сезони за нама, прелазном року, припремама и ослањању на сопствене младе играче говорио директор Вождовца Горан Гркинић.

Претходна сезона за Вождовац није почела лоше, али је након пристојног старта уследила серија пораза која је довела и до промене у стручном штабу. Илија Столица преузео је вођење екипе са Kрова и донео им потребну позитивну промену и добре резултате. Вождовац је играо у доигравању за шампиона, најављиван је као циљ и излазак у Европу, али до тога сплетом околности није дошло.

Оно што је карактеристично за Вождовац, посебно од доласка Илије Столице јесте да Змајеви играју препознатљив и леп фудбал који људи желе да гледају. Вождовац је такође екипа у којој нема странаца, са јасном идејом да се млади играчи из сопствене школе постепено укључују у први тим, што смо видели већ у првом колу претходног шампионата кроз деби Филипа Ступаревића.

Прелазни рок још практично није почео, али на Kрову већ знају да ће клуб напустити неколико играча. Такође, врло добро знају шта им је од појачања потребно за наредну сезону у Суперлиги која почиње 22. августа.

Пред Змајевима је део припрема у Словенији који је веома специфично испланиран. Обично екипе за ривале у припремном периоду имају тимове који су или слабији или сличне „снаге“ као и они. Вождовац то ради мало другачије. Јако, од првог до последњег припремног меча.

Омладинска школа Вождовца проналази на прави начин своје место. Омладинци су претходне године били четврти, кадети су се пласирали у Kатедстку лигу Србије. Услови за рад су одлични, а то даје и резултате.

ИЗВОР: http://sportklub.rs/Blog/Blog-ostalo/a176327-Grkinic-za-SK-Ilijina-filosofija-i-nase-mlade-snage.html

Оставите коментар