Reprezentativac Estonije sleteo na Krov

01/08/2023VESTI

Fudbalski klub Voždovac doveo je u svoje redove Bogdana Vaštuka.

Radi se o 27-godišnjem igraču iz Estonije, koji je u dosadašnjoj karijeri 11 puta nastupao za državni tim ove baltičke zemlje.

Iza sebe već ima bogato internacionalno iskustvo s obzirom da je igrao u nekoliko zemalja.

U mlađim kategorijama nosio je dres engleskog Redinga, zatim letonske Rige, Levskog iz Sofije, ukrajinske Vorskle, poljskog Stala i irskog Sligo Roversa gde mu je bio poslednji angažman.

Ipak, najbolje partije pružao je u višestrukom prvaku Estonije, Levadiji, gde je sarađivao i sa gospodinom Markom Savićem, šefom struke Zmajeva.

Vaštuk može da odgovori zahtevima na više pozicija na terenu, ali primarna mu je ofanzivni vezista.

Saradnja sa estonskim fudbalerom dogovorena je na godinu dana. 

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević, predstavio je najnovije pojačanje. 

„Doveli smo igrača za kog verujemo da svojim kvalitetom i iskustvom može da bude od koristi ovoj mladoj ekipi. Smatramo da će biti u funkciji njihovog daljeg razvoja i ostvarivanja takmičarskih rezultata kluba. Ideja se javila činjenicom da je u prethodnom periodu sarađivao sa našim trenerom Markom Savićem, koji je posebno insistirao na njegovom dolasku. Iza sebe ima iskustvo igranja u kvalitetnim ligama i klubovima. Želimo mu dobrodošlicu i puno sreće“, rekao je gospodin Leontijević.

Vaštuk je nakon potpisivanja ugovora izneo i svoje prve utiske po dolasku u novu sredinu. 

„Hvala na dobrodošlici. Prve impresije su veoma dobre i drago mi je da sam ovde. Glavni razlog moje odluke da izaberem Voždovac jeste što se radi o dobrom klubu i ranijoj saradnji sa trenerom Markom Savićem. Želeli su me i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv da dođem“, kazao je estonski fudbaler.

Sa 27 godina biće najstariji u najmlađem timu u ligi.

„Da, to je novo iskustvo za mene, pogotovu sa 27 godina, što nije tako veliki broj. Ali znam da ovaj klub ima praksu angažovanja veoma mladih i talentovanih igrača i nadam se da ću im biti od pomoći. Već za sledeći meč biću spreman bar 60-70 odsto i staviću se na raspolaganje, pa koliko god trener odluči da treba da igram. Mogu da obećam da ću ostaviti srce na terenu za ovaj klub“, zaključio je Vaštuk.

Ostavite komentar