Репрезентативац Естоније слетео на Кров

01/08/2023ВЕСТИ

Фудбалски клуб Вождовац довео је у своје редове Богдана Ваштука.

Ради се о 27-годишњем играчу из Естоније, који је у досадашњој каријери 11 пута наступао за државни тим ове балтичке земље.

Иза себе већ има богато интернационално искуство с обзиром да је играо у неколико земаља.

У млађим категоријама носио је дрес енглеског Рединга, затим летонске Риге, Левског из Софије, украјинске Ворскле, пољског Стала и ирског Слиго Роверса где му је био последњи ангажман.

Ипак, најбоље партије пружао је у вишеструком прваку Естоније, Левадији, где је сарађивао и са господином Марком Савићем, шефом струке Змајева.

Ваштук може да одговори захтевима на више позиција на терену, али примарна му је офанзивни везиста.

Сарадња са естонским фудбалером договорена је на годину дана. 

Спортски директор клуба из Заплањске, господин Бојан Леонтијевић, представио је најновије појачање. 

„Довели смо играча за ког верујемо да својим квалитетом и искуством може да буде од користи овој младој екипи. Сматрамо да ће бити у функцији њиховог даљег развоја и остваривања такмичарских резултата клуба. Идеја се јавила чињеницом да је у претходном периоду сарађивао са нашим тренером Марком Савићем, који је посебно инсистирао на његовом доласку. Иза себе има искуство играња у квалитетним лигама и клубовима. Желимо му добродошлицу и пуно среће“, рекао је господин Леонтијевић.

Ваштук је након потписивања уговора изнео и своје прве утиске по доласку у нову средину. 

„Хвала на добродошлици. Прве импресије су веома добре и драго ми је да сам овде. Главни разлог моје одлуке да изаберем Вождовац јесте што се ради о добром клубу и ранијој сарадњи са тренером Марком Савићем. Желели су ме и ја сам са задовољством прихватио позив да дођем“, казао је естонски фудбалер.

Са 27 година биће најстарији у најмлађем тиму у лиги.

„Да, то је ново искуство за мене, поготову са 27 година, што није тако велики број. Али знам да овај клуб има праксу ангажовања веома младих и талентованих играча и надам се да ћу им бити од помоћи. Већ за следећи меч бићу спреман бар 60-70 одсто и ставићу се на располагање, па колико год тренер одлучи да треба да играм. Могу да обећам да ћу оставити срце на терену за овај клуб“, закључио је Ваштук.

Оставите коментар