Fudbala nikada dosta na „krovu“!!

12/06/2017VESTI

Istorijska godina je iza Voždovca, a uskoro stiže početak nove sezone sa željom da se napravi korak više.

U perima će biti zabeleženo da je sezone 2016/17 Fudbalski klub Voždovac, igrao četvrtfinale kupa Srbije – najmasovnijeg takmičenja,  izborio plasman u plej of Superlige i bio nadomak Evrope. Igrači sa Dušanovca su redovno punili rubrike u timovima kola, a golman Popović je bio i golman cele sezone. Na „krovu“ su po prvi put gostovali gradski rivali Crvena zvezda i Partizan, golovi su padali ka na „traci“, a postignuto je i dosta lepih pogodaka, koji su i bili razlog više da publika dođe na stadion.

Istoriju fudbala su pisali i omladinci Voždovca, koji su se stacionirali u vrhu tabele, te bacali na pleća rivala za rivalom.

Kadeti Voždovca su se plasirali u kvalitetnu ligu Srbije, publika je sa oduševljenjem pratila igre mladih Zmajeva, pobede su ostvarivane širom zemlje, a kadeti su u smiraj sezone samo stavili tačku na jednu od najlepših stranica fudbalske istorije Voždovca.

Igrači Zmajeva su pozivani pod zastavu Srbije. Sa ponosom su nosili dres sa državnim amblemima Ćirković, Filipović, Blagojević, Srećković, Stuparević…donosili su dah Evrope i Sveta na Dušanovac, ali i svojim igrama širom kugle pokazali gde se nalazi Zaplanjska ulica i gde je upisana na mapi starog koninenta.

Broj posetilaca na tribinama je rastao, Zmajevi su ređali uspehe na svim poljima i u svim uzrastima, a reprezentativci su ponosno predstavljali grad, zemlju i klub iz kojeg dolaze.

Organizovane su dečije igre koji je okupio preko stotinu mališana, stižu na red i inostrani i domaći kampovi i veoma zaniljivo leto pred nama.

Zmajevi polako šire krila za neke nove pobede i neke nove uspehe, te očekujemo da se i ove sezone traži karta više na krovu. 

 

 

Ostavite komentar