Фудбала никада доста на „крову“!!

12/06/2017ВЕСТИ

Историјска година је иза Вождовца, а ускоро стиже почетак нове сезоне са жељом да се направи корак више.

У перима ће бити забележено да је сезоне 2016/17 Фудбалски клуб Вождовац, играо четвртфинале купа Србије – најмасовнијег такмичења,  изборио пласман у плеј оф Суперлиге и био надомак Европе. Играчи са Душановца су редовно пунили рубрике у тимовима кола, а голман Поповић је био и голман целе сезоне. На „крову“ су по први пут гостовали градски ривали Црвена звезда и Партизан, голови су падали ка на „траци“, а постигнуто је и доста лепих погодака, који су и били разлог више да публика дође на стадион.

Историју фудбала су писали и омладинци Вождовца, који су се стационирали у врху табеле, те бацали на плећа ривала за ривалом.

Кадети Вождовца су се пласирали у квалитетну лигу Србије, публика је са одушевљењем пратила игре младих Змајева, победе су оствариване широм земље, а кадети су у смирај сезоне само ставили тачку на једну од најлепших страница фудбалске историје Вождовца.

Играчи Змајева су позивани под заставу Србије. Са поносом су носили дрес са државним амблемима Ћирковић, Филиповић, Благојевић, Срећковић, Ступаревић…доносили су дах Европе и Света на Душановац, али и својим играма широм кугле показали где се налази Заплањска улица и где је уписана на мапи старог конинента.

Број посетилаца на трибинама је растао, Змајеви су ређали успехе на свим пољима и у свим узрастима, а репрезентативци су поносно представљали град, земљу и клуб из којег долазе.

Организоване су дечије игре који је окупио преко стотину малишана, стижу на ред и инострани и домаћи кампови и веома заниљиво лето пред нама.

Змајеви полако шире крила за неке нове победе и неке нове успехе, те очекујемо да се и ове сезоне тражи карта више на крову. 

 

 

Оставите коментар