Први пораз Змајева у новој сезони 

30/07/2022ВЕСТИ

Фудбалери Вождовца доживели су први пораз у новој сезони Супер лиге од екипе Спартака резултатом 3:0. 

Голове за Суботичане постигли су Тодороски, Срећковић из слободног ударца и искусни Марко Обрадовић.

Шеф стручног штаба Змајева није могао бити задовољан оствареним резултатом. 

Заслужена победа домаћина. Бољи приступ, већа енергија и жеља за победом направили су разлику на вечерашњој утакмици. Можда сам у припреми утакмице направио одређени број одлука које су биле погрешне и утицале на овакав исход, али ћемо свакако донети закључке након детаљне анализе”, рекао је господин Небојша Јандрић.

Већ у уводним минутима утакмице пречка се затресла на обе стране. Најпре је у другом минуту Пантовић из непосредне близине умало постигао гол главом након Трифуновићевог центаршута са десне стране, да би само неколико секунди касније и домаћи играчи погодили пречку. 

Срећковић, Шћепановић и Бјеловић су у 18. минуту разменили додавања, да би Тодороски непрецизним ударцем завршио опасан напад Спартака.  

Нову шансу Змајеви су имали после центаршута Ћирковића  у 24. минуту који је центрирао са леве стране, Хајдин примио лопту, одиграо дупли пас са Пантовићем, али ипак шутирао у спољни део мреже.

У 29. минуту Дамјановић је пожутео због оштрог старта.

Вождовац је први гол у новој сезони примило у 33. минуту, прецизан је био Тодороски након лепе акције Шимуре и Обрадовића.

Ћирковић је у наредном нападу ушао у средину и одиграо за Пантовића који се лепо окренуо али ипак шутирао непрецизно по земљи.

У 39. минуту је јавну опоменуо зарадио и Милош Пантовић.

Александар Ђирковић је у пред крај првог полувремена поново био главни протагониста напада Змајева, у соло акцији је нанизао неколико играча, али се полуконтра Београђана завршила Хајдиновим непрецизним убавивањем.

Поменути Хајдин је потом одличним клизећим стартом зауставио опасан напад Суботичана. Ипак, до краја првог дела игре резултат се није мењао.

48. минуту Мијаиловић изборио фаул у дуелу са Митровићем, али је Ђуришићева лопта стигла само до прве стативе. 

Змајеви су  у 52. минуту из полуконтре могли до изједначења, Трифуновић је лепо упутио лопту у 16 метара, Пантовић кратко додао до Ћирковића који је ипак непрезицно шутирао.

Шеф Јандрић прву измену извршио је у 55. минуту када је Ајдиновић изашао уместо Милосављевића.

Још један жути картон Змајеви су зарадили након Хајдинове опасне ирге јер је високо подигао ногу испред Тумбасевића. 

Вождовац је у 63. минуту постигао гол из акције Пантовића и Милосављевића, али је гол поништен због Пантовићевог офсајда у зачетку акције. 

Јандрић су у 65. минуту извршио још једну измену, Трифуновић је своје место уступио Борисаву Бурмазу.

Срећковић је у 67. минуту повећао предност Спартака постигавши леп гол из слободног ударца са неких 25 метара, да би Обрадовић у 77. минуту главом потврдио победу домаћина после центаршута Срећковића, што је био и последњи гол мечу.

Милош Крунић је у 83. минуту још једном у сјајно реаговао после шута Луке Бијеловића. 

Пред крај меча мало је фалило да капитен Змајева Ивезић постигне почасни гол, али је статива зауставила његов покушај, што је био и последњи покушај да се угрози гол противника на утакмици. 

Оставите коментар