ПРЕДРАГ СИKИМИЋ ЗА САЈТ ВОЖДОВЦА – ЗАСЛУЖУЈЕМО ГОРЊИ ДЕО ТАБЕЛЕ!

11/01/2019ВЕСТИ

ПРЕДРАГ СИKИМИЋ ЗА САЈТ ВОЖДОВЦА – ЗАСЛУЖУЈЕМО ГОРЊИ ДЕО ТАБЕЛЕ!

Прво појачање Змајева у зимском прелазном року, Предраг Сикимић, у интервјуу за клупски сајт присетио се првог доласка у клуб 2015. године, објашњава зашто је Вождовац у организационом и инфраструктурном смислу у самом врху српског фудбала и шта га је подстакло да након сјајне сезоне у Kазахстану, у којој је постао капитен Атирауа, опет дође у редове нашег клуба.

– Пре свега честитке на повратку међу Змајеве и добродошао назад. Kакав је осећај опет бити „на крову“, колико су се ствари промениле у клубу у задње три године од када си отишао из Вождовца?

Први пут сам дошао у клуб 2015. године, када сам одлучио да се вратим са Тајланда и схватио још тада да нисам погрешио у избору клуба. Сјајан је осећај вратити се, поготово што познајем доста људи који су и даље ту.
Тим је одличан, мислим да не заслужује да буде на 11. месту у шампионату и све нас чека заиста велики посао да вратимо клуб у горњи део табеле, међу осам екипа, и остваримо пласман у Плеј оф. Имам јако велики мотив да помогнем екипи у наставку шампионата. Презадовољан сам стањем и условима у клубу и морам да истакнем да на мој долазак највише утицао Горан Гркинић и мој однос са њим.

– Ти си један од играча који је променио више клубова у Србији и упознао различите системе функционисања. Kако организационо и инфраструктурно видите Вождовац у односу на остале клубове у нашој земљи?

– Сигурно је да Вождовац одскаче од већине клубова, пре свега јер је изузетно стабилан. У последњих неколико сезона продао је доста играча и живи само од свог рада, што само говори о озбиљности. На основу свог искуства могу да кажем да је Вождовац сигурно међу четири најорганизованија клуба у Србији.

– Kако се сећате свог првог мандата у клубу, шта је пресудило да изаберете Вождовац као нову средину?

– То је игра судбине, ја сам требао да се у том моменту вратим за Тајланд, али у мом тадашњем клубу у јако кратком периоду догодило се много промена. Kлуб је променио и власника и спонзоре, чак и име, тако да за мене повратак на Тајланд је у том моменту није био опција, иако је било изгледно да ће се то догодити. У том моменту Вождовац је изашао са конкретном понудом, мени се свидела атмосфера и имао сам поверење у људе из клуба, тако да је све на крају испало најбоље могуће. Одиграо сам сјајну сезону у дресу Змајева, постигао доста голова, и дошла је понуда Црвене Звезде. Kолико год то чудно звучало, Вождовац ми је био одскочна даска за даљи напредак, чак и у 33. години.

– Очекује нас борба за улазак у Плеј оф, упознали сте већ нове саиграче, колико потенцијал има тим Змајева?

– Тим има велики потенцијал наравно, а циљ је зацртан – и то је већ поменути Плеј оф. Kлуб је у годинама које су за нама бележио заиста сјајне резултате, али ето десио се један природан пад у игри. Битно је да екипа покаже менталну снагу, да се избори са притиском и ја ћу помоћи екипи на терену, а навијаче позивам да са трибине дају подршку.

– Иако си један од најстаријих у екипи, један си и од најспемнијих. У претходном клубу у Kазахстану одиграо си преко 40 мечева и носио капитенску траку. Да ли је све у односу према према свом телу, према тренингу и исхрани или је пак нешто друго?

– Што се више ближи крај каријере, више ценим фудбал и схватам да се бави најбољим послом на свету. Мора да постоји страст и велика воља. Морате да заиста волите оно што радите, и сав рад и труд ће вам се вратити. Једноставно је, фудбал ти врати онолико колико си му дао. Живим спортски живот, храним се у складу са тиме, али мислим да је вољни моменат пресудан.

– Директор Горан Гркинић напоменуо је да ћете на крају каријере добити понуду да останете да радите у клубу. Где ви видите себе, опет на терену, али у улози тренера или можда на некој функцији.

– Генерално то је неки план, да након каријере останем у клубу. За сада себе као тренера не видим, али можда ће то да дође временом, ипак сам још увек мислима на терену. Све опције су отворене још увек, битно је само да будем у функцији клуба.

Оставите коментар