POTPISAN PROTOKOL O SARADNjI FK VOŽDOVAC I FK JANBIAN

22/04/2018VESTI

Sve o čemu je bilo govora, sada je i realizovano. Danas u prostorijama fudbalskog kluba je potpisan protokol o saradnji između FK Voždovac i FK Janbian Funda.

Za samo mesec dana od poslednje posete, čelnici dva kluba su se lako dogovorili i brzo doneli sve odluke. 

Posle prvobitnog upoznavanja o poslovanjima dva kluba, te posete i praćenja treninga FK Voždovac, ali i samog rada i organizacije, naši novi partneri su bili gosti i na utakmici protiv Napretka, te uživali u novoj pobedi Zmajeva, može se reći da je treći dolazak u naš klub doneo sreću.

Delegaciju iz Kine je predvodio predsednik kluba gospodin Ju Čang Long, a sastanku su prisustvovali gospodin Cui Jong, prvi asistent predsednika i direktor akademije FK Janbian Funda, gospodin Nui Li, član borda Šangaj Senhua, inače člana Premijer lige Kine i Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije koja je i ujedno najveća fudbalska akademija u Kini, te broji preko 2000 članova samo u Pekingu, ali ukupno u Kini preko 5000. Takođe su sastanku prisustvovali i direktor Sanrajs akademije Slobodan Ristić i Ivan Ivović osnivač I-SPORTS kompanije.

Goste su dočekali generalni direktor Goran Grkinić i generalni sekretar Miloš Mirković.

Cilj ostaje isti, a to je uspostavljanje saradnje i zajednički rad na razvoju fudbala. Razmena igrača i stručnih kadrova, ali i edukacija trenera.

Goran Grkinić, sportski direktor FK Voždovac pre samo mesec dana nije krio impresije, nakon sastanka, gde je istakao veliko zadovoljstvo i čast zbog posete delegacije iz Kine.  Tada su otvorene pojedine teme koje bi donele uspeh na raznim frontovima, pomenut je rad u više oblasti.

Teme razgovora su između ostalog bile, a ovom prilikom će biti i realizovane:

– dolazak talenata iz Kine i, kao i kompletnih ekipa na usavršavanje u našoj omladinskoj školi
– dolazak FK Voždovac u Kinu, na poziv FK Janbian i odigravanje prijateljskog meča
– razmena stručnih kadrova, kao i
– šira potencijalna saradnja u budućem periodu, koja bi podigla nivo rada na višu lestvicu.

Ostavite komentar