Пораз од Јавора позива на опрез

25/06/2022ВЕСТИ

Фудбалери Вождовца поражени су у другој припремној утакмици на Златибору од повратника у Супер лигу Србије, екипе ивањичког Јавора резултатом 3:1 (1:1).

Поново је Небојша Јандрић извео два комбинована састава јер периоди повратка свих играча у тренажни процес захтевају опрез.

Такође, тиме се кроз већи ростер добија јасна слика о екипи са којом Змајеви започињу овогодишње првенство.

Првих десет минута одавали су утисак тешких ногу, али је већ три минута касније сјајном завршницом после напада који је из одбране започео Милош Миловић, Александар Ћирковић довео Вождовац у вођство.

Када се очекивало да ће Змајеви наставити у истом ритму уследио је пад, али уз константне покушаје да се вођство увећа највише преко најистуренијег играча – Борисава Бурмаза.

Јавор је са друге стране чекао на грешку и исту дочекао од голмана Вождовца, Милоша Крунића. Осим што је он изашао ван свог казненог простора и оставио простора за лоб који је уследио, и одбрана је прескочена дугим пасом који је олакшао егзекуцију Петра Гигића.

Друго полувреме показало је неко другачије лице Змајева који су константно нападали и притискали гол Јавора, највише преко Марка Мијаиловића по десној страни. Он је уз Стефана Пуртића из слободног ударца имао и најбољу прилику да постигне гол, али је голман противника био на месту. 

Међутим, прилика коју је имао Јапанац Арихиро Сентоку испоставила се као кључна. После промашене стопостотне шансе када је остао сам испред голмана Јавора после сјајног проигравања од стране Марка Мијаиловића уследила је казна. И то двострука.

Прво је Норман Кембел после додавања након прекида матирао младог Андрију Катића, да бих потом коначни резултат поставио Огочукву Одуени.

Змајеве очекује дан паузе у тренинг кампу након чега се наставља уигравање екипе за национални шампионат.

Оставите коментар