Подела бодова на Крову

27/09/2021ВЕСТИ

У оквиру 11. кола националног шампионата, фудбалери Вождовца одиграли су нерешено са екипом Младости из Лучана – 1:1 (0:1).

Упркос томе што победа коју су сви на Крову очекивали није остварена, после два узастопна пораза заустављен је низ нешто слабијих резултата.

Ово је уједно била и прва утакмица коју је са клупе водио господин Александар Линта који је после утакмице на питање да ли га је гостујућа екипа изнендила изјавио:

”Противник нас није изненадио, одиграли су онако како смо очекивали да ће одиграти. У првом полувремену моја екипа је имала проблема у одбрани, грешили смо у неким додавањима, али је у другом полувремену екипа изгледала онако како бих ја волео Вождовац да изгледа.”

Од самог почетка Змајеви су наметнули свој ритам игре. Виђен је офанзиван фудбал са штоперима који стоје високо и врше притисак већ на средини терена.

То је омогућило екипи Младости да своје прилике вреба из контра напада  чиме ни дупло већи посед лопте у првој четвртини утакмице није значио да опасности по гол Милоја Прековића нема.

Из једне такве контре је већ у 17. минуту гостујућа екипа повела 1:0 након што је голман Вождовца испао у дуелу са противничким нападачем и није могао на време да се врати и спречи шут у оквир свог гола. 

Охрабрени вођством, у налету самопоуздања, Младост је наставила да прети и шутевима из даљине. У једном од таквих напада екипа из Лучана је поново затресла мрежу Змајева, али је погодак поништен због недозвољене позиције. 

До краја полувремена, имао је Вождовац прилику да угрози гол из неколико прекида и највише нападима по крилу. Из једног таквог Никола Вујновић могао је да се упише у стрелце, али је погодио ”малу мрежу” по десној страни.

У минуту надокнаде првог дела игре, промашена је најбоља шанса за Змајеве! Никола Вујновић повукао је по десној страни и вратио повратну на шут Јустасу Ласицкасу чији ударац голман гостију брани. Милош Миловић налетео је главом на одбијену лопту и остао сам испред голмана, али је лопта отишла преко гола.

Друго полувреме Вождовац је почео у нешто измењеном саставу, уместо Марка Мијаиловића у игру је ушао Александар Станисављевић.

Енергетски је уследила промена у другом делу игре, од старта је виђена жеља да се што пре поравна резултат и већ у 50. минуту је Стефан Пуртић био близу тога, али је голман гостију поново био на месту.

Оно што није успео у нападу, сачувао је у одбрани! Милош Миловић се у најопаснијој прилици Младости од почетка другог полувремена нашао на правом месту испред свог голмана и спречио избацивањем у корнер да предност буде дуплирана.

Само што је опасност отклоњена извукао је по левој страни сјајно Никола Вујновић и упутио одличан шут, али је лопта за мало отишла поред супротне стативе.

1:1! Мучили су се Змајеви да постигну гол све до 63. минута, али је потом тандем крила донео изједначење. Сјајно су фудбалери Вождовца одвукли одбрану и голмана Младости по десној страни довољно да на лопту налети и после додавања Милоша Пантовића у мрежу је смести Ален Машовић.

Одлучио се Александар Линта да до краја утакмице проба да освоји сва три бода и недуго по изједначење увео појачање за напад. Милош Стојчев заменио је Алена Машовића.

Како се ближио крај утакмице тако су обе екипе подизале темпо. Младост је била јако близу вођства у 75. минуту када је Стефан Хајдин по десној страни испао у трку за крилним нападачем, али га је Милош Миловић замало омео да његов шут оде поред стативе и у гол-аут.

На десет минута пре истека регуларног дела игре, извршена је двострука измена, у игру су ушли Драган Перошевић и Секоу Кеита уместо Милоша Пантовића и Николе Вујновића.

Иван Милосављевић спречен да донесе вођство у 85. минуту! Сјајно је млади Крагујевчанин изашао сам пред голмана између два одбрамбена играча, али је голман на време изашао и избио ту лопту.

Због безобзирног старта, Стефан Пуртић заслужио је јавну опомену у самој завршници.

 

 

 

Оставите коментар