POČETAK JEDNOG DIVNOG PRIJATELjSTVA

30/01/2018VESTI

Ovih dana smo posetili školu za oštećene sluhom – nagluve „Stefan Dečanski“ iz Beograda. Škola postoji više od jednog veka, osnovana je 1896, kroz istoriju je menjala i ime i lokaciju, ali joj je osnovna delatnost uvek bila obrazovanje dece sa oštećenim sluhom.

Povod je bilo jedno ime, ime fudbalera Voždovca koji ima deset godina i koji uveliko trenira kod nas u klubu. Mali Zmaj Joca Jevtić je već duže vreme član našeg kluba.

FK Voždovac često obilazi škole i drži javne časove fizičkog vaspitanja, Takođe FK Voždovac je klub koji brine o društvenom okruženju i društvenoj odgovornosti, ali klub kome uključivanje u humanitarne akcije nije strano. Podizanje svesti i pomaganje osobama kojima je pomoć uvek neophodna je deo naše svakodnevnice. Kada se sve uzme u obzir, dolazak u školu je privilegija, velika čast i zadovoljstvo. Ideja je bila da se poseti škola našeg fudbalera i da se sazida jedno divno prijateljstvo.

FK Voždovac svakako ističe veliku zahvalnost direktorki škole Leposavi Petrović, svim zaposlenima u školi, učiteljici Jasni Petrović, ali i đacima koji su učestvovali u iznenađenju u kreiranju jednog lepog dana koji će svima ostati u sećanju. Treneri Goran Dragović i Slobodan Živojinović su održali čas fizičkog uz pomoć igrača iz baze škole fudbala Voždovac Anje i Dimitrija, a takođe su podeljeni pokloni, kako za školu, tako i za mališane.  

Druženje se nastavilo i posle časa, a već sad znamo da ćemo uz dobre prijatelje nastaviti druženje i narednih godina, ali i da će Voždovac biti jači na proleće.

 

Ostavite komentar