Змајеви укротили Лавове у другој провери!

12/01/2023ВЕСТИ

Фудбалери Вождовца и ТСЦ-а одиграли су данас на Крову пријатељску утакмицу, резултат је био 1:0 за београдски клуб.

Била је ово друга провера за тим из Заплањске, у којој је шансу добио велики број играча, а једини стрелац био је Милош Пантовић у 26. минуту када је сигурно реализовао једанаестерац. У самом финишу утакмице Марко Мијаиловић је погодио пречку сјајним ударцем из даљине.

 Шеф стручног штаба клуба из Браће Јерковић, господин Никола Пуача, изнео је утиске после меча.

„У овој фази припрема одиграли смо одличну утакмицу, остварили смо победу, иако резултат није примаран у овом периоду. Момци су физички добро изгледали и тежили су моделу игре који желимо да играмо. Оно што је најважније је да није било повреда и  настављамо са још већим радом“, рекао је господин Пуача.

Стратег београдског клуба одлучио се да од старта на терен пошаље Крунића, Мијаиловића, Ђорђевића, Дамјановића, Даничића, Ивезића, Ајдиновића, Нешковића, Пантовића, Вујановића и Теодоровића.

Тренер гостију, господин Жарко Лазетић, од почетка сусрета шансу је пружио В. Илићу, Стојковићу, Цветиновићу, Стојићу, Крстићу, Петровићу, Радину, Ђаковцу, Л. Илићу, Мирчевском и Раткову.

Домаћи фудбалери су од старта утакмице били доминантнији и пас игром су покушавали да дођу до гола гостију.

Мијаиловић је први упутио ударац из „слободњака“ у 13. минуту, али тај покушај завршио мало изнад пречке.

На истеку 20. минута уследили су покушаји Вујановића и поново Мијаиловића са десног бока, међутим, није било промене резултата.

Фудбалери Вождовца дошли су до вођства у 26. минуту када је Милош Пантовић реализовао једанаестерац који је минут раније изнудио Теодоровић. Лево крило Змајева упутило је разантан ударац у голманов доњи десни угао и Илић није имао шансе да одбрани.

Тај погодак дао је крила домаћим играчима, а расположени центарфор Теодоровић опробао је свој шут у 32. минуту када је шутирао снажно, али непрецизно.

После тога уследио је период када су гости имали теренску иницијативу, али је штоперски тандем Дамјановић-Ђорђевић правовременим клизећим стартовима у неколико наврата успео да сачува Крунићеву  мрежу.

Минут пре краја првог полувремена Нешковић и Пантовић су лепо комбиновали по левој страни, Нешковић је упутио ударац ка голу, међутим противнички играч је изблокирао тај покушај и резултат се није мењао.

 Стратег домаћих у наставку је извршио пет измена и на терен је послао Миловића, Јочића, Никића, Новевског и Бурмаза. Његов колега са друге стране променио је скоро комплетну поставу сем Крстића, на терен су ушли Бурсаћ, Цветковић, Антонић, Томановић, Кувељић, Крпић, Милосавић, Чолић, Фусеини и Вукић.

Шансу је у 53. минуту добио и млади Лазаревић, који је ушао уместо Пантовића. Управо је он пресекао једно додаање играча ТСЦ-а и упослио Бурмаза, али су дефанзивци гостију отклонили опасност.

64. минут донео је прилику за госте, али је капитен Ивезић правовременим уклизавањем променио правац лопти и она је завршила у корнеру. Тада је тренер Змајева убацио у игру и Бјелицу, Зечевића, Матића и Медића.

Већ у следећем нападу изабараници Николе Пуаче су креирали најлепшу акцију, неколико фудбалера је учествовало у офанзивној транзицији, коју је Никић завршио оштрим и за мало не прецизним ударцем по земљи искоса са леве стране.

У 74. минуту Матић је упослио Новевског на десној страни, он је пронашао Бурмаза који је оштрим центрашутом покушао да на „другој стативи“ пронађе Лазаревића, међутим, дефанзивац гостију је био бржи и избацио лопту у корнер.

Два минута после тога ТСЦ је имао опасан контранапад који је маестрално прочитао млади Зечевић и отклонио опасност испред гола београдског тима. 

Најбољу шансу за погодак Вождовац је имао у последњим тренуцима меча када је Марко Мијаиловић упутио феноменалан ударац из даљине, али је пречка била савезник гостију у овој ситуацији.

На крају победа Змајева минималним резултатом.

Оставите коментар