BUDUĆNOST VOŽDOVCA! PETNAESTOGODIŠNjI DRAGAN STOISAVLjEVIĆ PRVI PUT NA PRIPREMAMA PRVOG TIMA!

30/01/2019VESTI

Talentovani petnaestogodišnji Dragan Stoisavljević prvi put je sa prvim timom na pripremama, i pun je lepih utisaka. Stariji saigrači mu pomažu u privikavanju na uslove rada, kao i cimer, Novak Vuković kome, iako je samo dve godine stariji, ovo nisu prve pripreme sa prvim timom.

Dragane, kako si se privikao na uslove rada u prvom timu?

Brzo sam se privikao iskreno, a za to su najviše zaslužni saigrači koji mi pomažu u svakom pogledu. Najviše mi pomažu oni koji su najiskusniji kao kapiten Pavika. Stalno me savetuje, u pogledu moje igre, ali i u pogledu ishrane. Jedan je od najiskusnijih u timu, i njegovi saveti zaista mnogo znače. Takođe su mi jako pomogli Duronjić i Mašović, oni su zaduženi za atmosferu i sa te strane su mi olakšali da se uklopim u tim.

Kakva je promena kada uporediš rad u omladincima i u prvom timu, koliko se razlikuje?

Velika je razlika iskreno. U prvom timu je mnogo veća odgovornost i jači su treninzi, fizički zahtevniji, što je i normalno. Celo okruženje je odgovornije i zrelije, što vuče i tebe da budeš dosta ozbiljniji i to je jako dobra stvar za mladog igrača. U prvom timu se takođe rad bazira više na taktici i to je jedna promena u odnosu na rad u mlađim kategorijama. Sve u svemu rad je kompleksniji.

U sobi si sa Novakom Vukovićem, znate li se iz mlađih kategorija?

Znamo se dugo vremena, još iz kadeta kada smo igrali zajedno. Znači mi što ovo njemu nisu prve pripreme sa prvim timom, tako da ima malo iskustva i pomaže mi. Sve u svemu odličan momak.

Vuković i Stoisavljević

Imaš sreće da je u timu sa tobom iskusni Predrag Sikimić, od kojeg možeš mnogo da naučiš. Tražiš li savete od njega, kakav odnos imaš sa njim?

Mnogo znači nama mlađim igračima što je on tu. Naravno da se savetujem sa njim, i često i on sam udeli savete, koriguje moju igru i zaista sam mu zahvalan. On je preiskusan igrač i nadam se da ću da naučim što više stvari mogu od njega.

Kako provodite slobodno vreme u sobi?

Uglavnom vežbamo inidvidualno, i radimo na snazi jer smo svesni da nam je to potrebno u seniorskom fudbalu. Između toga uvek je neka knjiga, spavanje, internet i igranje društvenih igara.

Ko ti je idol?

Mislim da sam stilom igre najbliži Aleksandru Mitroviću, i on je je jedan od mojih idola. Snažan je špic i taj tip igrača mi se jako dopada.

Šta tebi znače ovo pripreme? Da li očekuješ da uskoro debituješ za prvi tim?

Dobio sam mnogo na samopouzdanju, i dosta sam sazreo u svojoj igri i nadam se da ću tek da napredujem, svestan sam da me čeka težak rad, ipak sam još mlad. Nadam se da ću uskoro da debitujem, ne sumnjam da će to doći tačno kada bude bilo vreme za to, a do tada na meni ostaje samo da vredno radim.

Ostavite komentar