Omladinci i kadeti počinju takmičenje u najvišem rangu

12/08/2023VESTI

Omladinska i kadetska selekcija Voždovca u sezoni 2023/24 igraće u najvišem rangu. 

Omladinci će nastupati u Omladinskoj ligi Srbije gde su prošlu takmičarsku godinu završili u gornjem delu tabele. 

Kadeti će nakon osvojene titule u Prvoj beogradskoj ligi kadeta, ove sezone biti deo elitnog ranga kadetskog fudbala. 

Tim povodom razgovarali smo sa šefom struke omladinaca, gospodinom Srđanom Bugarskim i trenerom kadeta, gospodinom Nikolom Pavlovićem

Omladinska selekcija Zmajeva početkom jula je osvojila treće mesto na međunarodnom turniru u Bugarskoj, nakon čega su posle kratkog predaha počeli sa pripremama za predstojeću sezonu. 

„Zadovoljni smo urađenim tokom prethodnih mesec dana u pripremnom periodu. Nakon dve nedelje u Beogradu bili smo 11 dana u Požarevcu i za to vreme sproveli smo glavni deo trenažnog procesa pred start sezone“, počeo je gospodin Bugarski i nastavio:

„Odigrali smo i nekoliko prijateljskih utakmica, protiv vršnjaka Grafičara, Zvijezde 09, Sinđelića, Ade, Radničkog 1923 i prvih timova Mladog Radnika i Jagodine. U tim proverama smo dobili potrebnu minutažu za sve igrače i imali smo dovoljan broj situacija koje smo želeli da ponovimo, kako bismo uvideli na kom smo nivou za potrebe takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije“.

FOTO: Zoran Milovanović

Tim je u odnosu na odnosu na prethodnu sezonu pretrpeo male promene.

„Angažovali smo Skrobonju, Jovanovskog, Pahomova, uz njih smo timu priključili Kovačevića, Vidića i Veselinovića iz kadetske selekcije. Smatram da smo doveli kvalitetna pojačanja, a uz to smo zadržali i kostur ekipe iz prethodne sezone“, otkrio je perspektivni stručnjak.

Strateg mladih Zmajeva izneo je očekivanja i ciljeve u novoj sezoni. 

„Želimo da na najbolji mogući način radimo na razvoju igrača, a da pritom ne izostane rezultat. Očekujem da budemo karakterno jaka ekipa, taktički disciplinovani, da se protiv svake ekipe u ligi suprotstavimo na način na koji budemo želeli u datom trenutku. U zavisnosti od toga da li je to kroz kontrolu utakmice posedom, ili nekim direktnijim fudbalom, ali svakako, da budemo što bolji u svim fazama igre“, kazao je trener Bugarski.

FOTO: Zoran Milovanović

Omladinci Voždovca u prvom kolu gostuju Partizanu, utakmica se igra u Zemunu, u nedelju od 10 časova. 

„Prvenstvo otvaramo gostovanjem Partizanu i taj duel očekujemo u dobroj atmosferi. Za taj susret zbog povreda nećemo moći da računamo na nekoliko ključnih igrača“, otkrio je gospodin Bugarski i zaključio:

„Idemo na Teleoptik da pokažemo jaku volju, želju za nadigravanjem i takmičenjem protiv jakog protivnika, da odigramo pametno, zrelo i bez straha, iako neće biti lako, jer je u pitanju aktuelni šampion“.

I KADETI U DRUŠTVU NAJBOLjIH

Kadetska selekcija Voždovca bila je fenomenalna prošle sezone u Prvoj beogradskoj ligi kadeta i na dominantan način je osvojila titulu i plasman u Kadetsku ligu Srbije

Kao i nešto stariji klupski drugari i izabranici trenera Pavlovića protekli period iskoristili su da se spreme za izazove u novoj sezoni. 

„Prvi put smo bili u Požarevcu i domaćini su se zaista potrudili da imamo dobre uslove za rad. Zadovoljni smo učinjenim u ovom pripremnom periodu, izuzev nekih sitnih povreda koje su nas zadesile na kraju pripremnog ciklusa“, počeo je strateg kadeta kluba sa Dušanovca. 

Plasman u najviši rang prouzrokovao je i veliki broj promena u igračkom kadru, ali tu je i nekoliko momaka iz šampionske ekipe. 

„Formirali smo praktično jednu novu ekipu s obzirom da u 25 licenciranih igrača samo njih devet je iz prošle sezone. Napredak u radu i nivou takmičenja naše kadetske ekipe zahtevao je visok kriterijum selekcije, a uz pomoć čelnika iz Omladinske škole mislim da smo uspeli da oformimo jednu zanimljivu grupu igrača koja će imati šta da pokaže fudbalskoj Srbiji“, veruje u svoj tim mladi stručnjak. 

„Afirmisati što veći broj igrača za prvi tim“

Kada se radi o zadacima u narednom periodu oni su jasno određeni još ranijih godina i u skladu su sa dugoročnom strategijom kluba, gde važno mesto ima stvaranje mladih fudbalera. 

„Naš cilj u narednoj sezoni je svakako i zajednički cilj celog kluba, a to je da afirmišemo što veći broj igrača koji bi u budućnosti mogli da nose igru naše seniorske ekipe. Uz to, da predstavimo prepoznatljiv model igre koji smo gajili i minule takmičarske godine i da uz jedan takav proaktivan pristup fudbalu sačuvamo status u najvišem rangu“, kazao je gospodin Pavlović i dodao:

„Međutim, o samom opstanku nećemo razmišljati, jer je naš cilj pobeda u svakoj utakmici i taj pristup nećemo menjati“.

Prvi takmičarski meč u najvišem rangu kadetskog fudbala Voždovac igra danas od 17 časova u Zemunu, protiv vršnjaka Partizana

„U prvom kolu nas dočekuje prošlosezonski šampion Partizan i svi smo nestrpljivi da odmerimo snage sa najboljima. Takvim ekipama se ne preti, ali mi ćemo dati sve od sebe da svi koji budu gledali utakmicu imaju šta da vide i sa aspekta igre i ponašanja, i odnosa prema svim akterima, jer to je obaveza svakoga ko predstavlja naš klub“, zaključio je Pavlović.

Ostavite komentar